AcasăSPORTUraganul Kerber

Uraganul Kerber

Mari specialisti in tenis o vedeau pe Simona Halep urmasa Serenei Williams, dar iata ca altcineva a produs un tsunami in circuitul feminin. Este vorba de nemtoaica Angelique Kerber, care in 2016 s-a transformat intr-un adevarat uragan. A inceput anul cu victorie in primul Grand Slam (Australian Open), il termina cu victorie in ultimul Grand Slam (US Open).

1 este locul ocupat de Kerber în clasamaentul WTA, începând de azi

Kerber (28 de ani) a triumfat si pe hard-ul de la Flushing Meadows, 6-3, 4-6, 6-4 in finala cu cehoaica Karolina Pliskova, care a durat doua ore si sapte minute. Incepand de azi, jucatoarea din Germania este noul lider al clasamentului WTA, succesul la US Open aducandu-i si un cec in valoare de 3,5 milioane de dolari. „Intotdeauna e greu sa joci impotriva Karolinei. Am incercat sa fiu agresiva si sa ma bucur de aceasta finala. In copilarie, visam sa fiu numarul 1 mondial si sa castig turnee de Mare Slem, iar astazi toate visurile mele au devenit realitate si nu vreau decat sa savurez acest moment. E incredibil! Acest al doilea trofeu de Mare Slem inseamna foarte mult pentru mine”, a declarat Kerber la finalul partidei.

La randul ei, Karolina Pliskova (24 de ani) a spus ca Angelique merita sa fie pe primul loc in clasamentul mondial: „Mi-am dat seama ca pot sa joc cel mai bun tenis al meu pe cele mai mari arene din lume. Kerber a dovedit ca este, cu adevarat, numarul 1 in lume. Stiam ca va fi dificil, dar mi-am regasit puterea in cel de-al doilea set”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger