AcasăSPORTUngaria, trimisa la baraj in minutul 89!

Ungaria, trimisa la baraj in minutul 89!

Bucurie fara margini in tabara turcilor

Final de infarct in preliminariile pentru Euro 2016. La Konya, „nationala” Turciei a obtinut calificarea cu un gol marcat in minutul 89, reusita ce a adus extazul in tabara Semilunei si agonia in intreaga Ungarie.

Bucurie fara margini in tabara turcilor

Maghiarii nici nu isi mai faceau griji in privinta participarii la turneul final din Franta. Doar un miracol putea tine departe reprezentativa ungara, iar in fotbal asta insemna o victorie a Turciei cu Islanda si acelasi deznodamant si in meciul Letonia – Kazahstan. Si, de ce s-au temut, n-au scapat! „Incredibil cat ghinion avem!”, a titrat Nemzeti Sport, pe aceeasi linie mergand intreaga presa de la Budapesta. „Multumesc tuturor celor care au facut posibila aceasta calificare, presedintelui federatiei, dar mai ales copiilor (n.n. – jucatorii), deoarece ei sunt niste copii pentru mine. Trebuie sa-i protejam. Tara mea merita aceasta calificare si aveam nevoie sa ne simtim fericiti, chiar daca doar pentru cateva ore. Suntem foarte bucurosi ca am putut aduce un pic de fericire poporului turc”, a reactionat selectionerul turc Fatih Terim la finalul intalnirii cu Islanda. Si capitanul Arda Turan a fost extrem de incantat: „Nu am cuvinte. Am spus, dupa remiza cu Letonia, ca trebuie sa continuam sa credem. Nu trebuia sa ne abandonam visul. Am luptat alaturi de poporul turc pentru a obtine acest cadou binecuvantat. Era important sa mergem la Euro. De fiecare data cand joaca la Euro, Turcia face lucruri marete”.
Alaturi de Turcia, la Euro 2016 merge si Croatia, in timp ce barajul este rezervat Bosniei, Norvegiei, Ungariei, Irlandei, Ucrainei, Sloveniei, Danemarcei si Suediei. Partidele de la baraj sunt programate pe 12-14 noiembrie (turul), respectiv pe 15-17 noiembrie (returul). Tragerea la sorti a grupelor turneului final va avea loc la Paris, in data de 12 decembrie. Romania va fi plasata in urna a treia valorica.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger