AcasăSPORTUltimele bombe de pe piata transferurilor

Ultimele bombe de pe piata transferurilor

Cu siguranta, luni seara se va incheia una dintre cele mai spectaculoase perioade de mercato din ultimii ani, iar cluburile de top din Europa nu si-au luat gandul de la a lovi decisiv chiar si pe ultima suta de metri.

Marouane Fellaini de la Everton la Manchester United – Dupa ce a stat la cutie toata vara, campioana Angliei se pregateste sa-l inregimenteze pe unul dintre cei mai bine cotati mijlocasi din Europa. David Moyes, noul tehnician al lui United, insista pentru aducerea fostului sau elev de la Everton, iar campioana Angliei este gata sa puna la bataie in jur de 50 de milioane de euro pentru a-si asigura serviciile starului belgian. Singura problema este ca Everton vrea un jucator la schimb, pe mijlocasul Wilfried Zaha, una dintre marile sperante ale fotbalului englez. United ar putea forta nota pentru a-l aduce si pe Ander Herrera, de la Athletic Bilbao, desi bascii au refuzat o prima oferta de 32 de milioane de euro.

Mesut Ozil de la Real Madrid la Arsenal Londra – Mijlocasul german nu intra in calculele antrenorului italian Carlo Ancelotti si a acceptat oferta celor de la Arsenal Londra, din a doua incercare. Neamtul se muta in Premier League pentru 50 de milioane de euro, cea mai mare suma investita de Arsenal intr-un transfer vreodata. Ozil era asteptat sa se semneze contractul cu Arsenal inainte de a se alatura colegilor de la nationala Germaniei.

Sami Khedira de la Real Madrid la Chelsea Londra – Londonezii au avut o prestatie relativ modesta pe piata transferurilor, in aceasta vara, dar Jose Mourinho este gata sa-si aduca unul dintre „copiii de suflet”, respectiv pe Sami Khedira, de la Real Madrid. Neamtul si-a pierdut siguranta postului de titular, odata cu inregimentarea pustiului Ilaramendi, si cauta o echipa unde sa joace mult, pentru a nu pierde contactul cu echipa national. Iar Mourinho l-a asigurat ca il vede titular peste Ramires sau Jon Obi Mikel.

Wayne Rooney de la Manchester United la Chelsea Londra – Rooney a reprezentat una dintre telenovelele verii. Atacantul lui Manchester United nu mai este dorit pe Old Trafford, iar Chelsea a facut o ultima incercare de a-l aduce, punand la bataie nu mai putin de 60 de milioane de euro. Ba chiar Mourinho este gata sa renunte la Demba Ba, sase goluri in 22 de meciuri jucate sezonul trecut, care are mari sanse sa ajunga la AS Roma.

Daniel Agger de la FC Liverpool la FC Barcelona – Catalanii stau foarte prost in centrul defensivei, si numeric si valori. Adversarii isi creaza numeroase ocazii de a marca, fata de anii precedenti, semn ca perechea Pique – Mascherano nu mai da randamentul scontat. Acest lucru s-a vazut si in deplasarea de la Valencia, unde Barcelona s-a impus, cu 3-2, dar a avut 3-0, iar greselile din aparare erau sa o coste scump. Si cum Barcelona mai are un singur fundas central de meserie, Carles Puyol, si batran si frecvent accidentat, oficialii campioanei Spaniei sunt gata sa puna bani seriosi la bataie pentru a-l aduce pe Daniel Agger, de la FC Liverpool, mai ales ca englezii si-au adus inlocuitori pe masura: Tiago Ilori si Mamadou Sakho.

Fabio Coentrao (Real Madrid) si Thomas Ince (Blackpool) la Tottenham Hotspur – Desi au cheltuit deja o caruta de bani pe achizitii, englezii de la Tottenham Hotspur inca mai cauta fotbalisti cu care sa-si intareasca lotul. Tottenham cauta un fundas stanga si spera sa-l aduca pe Fabio Coentrao sub forma de imprumut de la Real Madrid. In plus, gruparea antrenata de Andre Villas Boas il vrea si pe Thomas Ince, o mare speranta a fotbalului englez. Pe de alta parte, Tottenham s-ar putea desparti de cativa fotbalisti considerati deja batrani. Emanuel Adebayor (29 de ani) si Benoit Assou Ekotto (29 de ani) sunt doriti de Queens Park Rangers, iar Mousa Dembele ar putea fi cedat si el la o alta echipa din Anglia.

author avatar
Cristi Ionita
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger