AcasăSPORTUEFA ii cere lui Mircea Sandu sa sanctioneze Steaua

UEFA ii cere lui Mircea Sandu sa sanctioneze Steaua

Chipciu si Grigore, faza din Steaua - Rapid

Forul suprem european n-a ramas indiferent la remarcele rasiste ale suporterilor si oficialilor stelisti din jocul cu Rapid, disputat in urma cu o luna.

Chipciu si Grigore, faza din Steaua - Rapid

Raspunsul oficial al UEFA la plangerea depusa de Liga Suporterilor Rapidisti lasa sa se inteleaga ca forul prezidat de francezul Michel Platini asteapta sanctiuni dictate de FRF impotriva clubului Steaua.

Raspunsul oferit de UEFA la plangerea LSR

Semnat chiar de William Gaillard, directorul de comunicatii al UEFA si principalul consilier al presedintelui Platini, textul catalogheaza evenimentele petrecute pe „National Arena” drept „o ofensa adusa demnitatii umane”: „Familia fotbalului european a fost socata de evenimentele rusinoase petrecute in timpul partidei Steua – Rapid. Suntem la curent de mult timp cu tensiunile inerente ce apar intr-un asemenea derby si, din unele puncte de vedere, situatia se aseamana cu cea existenta si la alte meciuri similare din Europa.

Totusi, de-a lungul anilor acest derby al Bucurestiului a dezvoltat caracteristici cu adevarat ingrijoratoare si care depasesc mult limitele acceptabile la un meci de fotbal. Gravitatea intamplarilor este o insulta adusa demnitatii umane si asta l-a impins pe presedintele nostru sa adreseze o scrisoare presedintelui FRF, Mircea Sandu. Presedintele Sandu impartaseste ingrijorarile UEFA in aceasta privinta si a promis toleranta zero in cazurile de rasism si discriminare. UEFA se asteapta ca autoritatile romane sa fie necrutatoare cu cei care aduc grave ofense drepturilor omului”. In traducere, Michel Platini i-a pasat responsabilitatea sanctionarii Stelei subalternului sau Mircea Sandu.

Deocamdata, vin banii!

Pana la eventuala sanctiune, FC Steaua va primi de la UEFA suma de 1,1 milioane de euro, reprezentand bonusul pentru calificarea in faza grupelor Europa League. Fata de sezonul trecut, sunt cu 200.000 de euro mai multi bani. In prima luna a anului viitor, gruparea patronata de Gigi Becali va incasa si restul sumei: 2 milioane de euro pentru jumatate din cota de market-poll (restul de 50% va fi achitat in vara lui 2013), plus banii aferenti punctelor obtinute in grupa E. Deocamdata, Steaua este sigura este sigura de 300.000 de euro: 100.000 pentru egalul de la Stuttgart si 200.000 pentru victoria cu FC Copenhaga.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger