AcasăSPORTVictorie! Femeile scapa de prelungiri. Raman la 11 metri

Victorie! Femeile scapa de prelungiri. Raman la 11 metri

Cei mai titrati antrenori ai Europei, printre care si Mircea Lucescu, s-au intalnit in Elvetia la mijlocul acestei saptamani. Printre altele, un subiect aprins de discutie l-a reprezentat propunerea UEFA de a renunta la reprizele de prelungiri in toate meciurile desfasurate sub egida forului continental!

Daca aceasta schimbare va fi pusa in practica, partidele din Liga Campionilor, Liga Europa si Campionatul European se vor decide la loviturile de departajare in cazurile in care scorul va fi egal dupa cele 90 de minute regulamentare.

Scotianul Alex Ferguson, cel care a prezidat intalnirea, este unul dintre oamenii care sustine aceasta idee. „Nu cred ca ii place cuiva sa urmareasca un meci in care jucatorii se plimba pe teren in reprizele de prelungiri. Intotdeauna am considerat ca trecerea directa la executarea penalty-urilor ar fi cel mai bun lucru, atunci cand este egalitate dupa 90 de minute. Ati vazut in finala Champions League jucatori mergand pe teren, e urat”, a declarat Ferguson.

La randul lui, Ionut Lupescu (directorul Comisiei Tehnice a UEFA) a precizat ca au existat si voci care s-au opus acestei propuneri: „Anumiti antrenori au fost de acord, altii au considerat ca ar fi in avantajul echipelor mai mici sa se continue cu reprizele de prelungiri. Un lucru este insa sigur – in fotbalul modern, jucatorii au foarte multe partide de disputat si asa s-a nascut intrebarea daca nu cumva am putea renunta la reprizele de prelungiri”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger