AcasăSPORTTVR nu are bani pentru Euro 2016!

TVR nu are bani pentru Euro 2016!

Stelian Tanase da asigurari ca TVR va face tot posibilul pentru ca romanii sa urmareasca Euro 2016... la Dolce Sport

Ca Ilie Moromete cand a trebuit sa plateasca fonciirea, presedintele TVR se scarpina dupa ureche si sustine ca postul public nu are bani sa cumpere drepturile tv ale C.E. de fotbal, turneu gazduit anul viitor de Franta.

Stelian Tanase da asigurari ca TVR va face tot posibilul pentru ca romanii sa urmareasca Euro 2016... la Dolce Sport

In timp ce milioane de romani cauta solutii alternative pentru a vedea turneul final din 2016, Stelian Tanase se vaita ca n-a bani de… Eurovision! Cu datorii de 15,3 milioane de euro la European Broadcasting Union (EBU), TVR e in pericol sa fie exclusa de la orice negociere privind drepturile de imagine ale evenimentelor de interes major. Din aceasta suma, 82% reprezinta licentele pentru transmisii sportive si cheltuielile tehnice aferente.
Presedintele Stelian Tanase sustine ca TVR incearca, chiar si „in ceasul al 12-lea” (n.n. – nu exista „in ceasul al 12-lea”, domnule Tanase, e prea tarziu atunci, nu se mai poate face nimic!), sa gaseasca o solutie pentru a putea achizitiona, totusi, macar partidele Romaniei de la Euro. „Marea noastra problema in legatura cu EBU, cu Euro 2016, cu celelalte competitii este datoria istorica pe care TVR o are. Nu mai ajunge doar o scrisoare de garantie, trebuie sa incepem sa platim”. Constantin Serbu, coordonatorul pentru relatia cu EBU si seful achizitiilor pentru competitiile internationale din cadrul Departamentului Sport al TVR, afirma ca „exista pericolul de a nu mai putea difuza nu doar meciurile de la campionatul european de fotbal, ci si Eurovisionul. Exista pericolul, dar suntem la inceputul negocierilor (…) Tot ce inseamna evenimente sportive si nu numai ar putea fi blocate de EBU pentru neplata datoriilor”. Raspunzand unor intrebari, Serbu a mai spus ca sansele ca TVR sa difuzeze meciuri de la Euro 2016 „sunt mici”, in aceeasi situatie fiind inclusiv partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, contand pentru calificarea la turneul din Franta.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger