AcasăRecomandariTVR, fara Euro 2016!

TVR, fara Euro 2016!

Presedintele interimar al TVR, Irina Radu, a transmis, ieri, o scrisoare conducerii Parlamentului, in care atrage atentia ca televiziunea publica ar putea sa nu transmita la vara Campionatul European de Fotbal, neavand fondurile necesare pentru a achizitiona drepturile tv.

TVR nu garanteaza ca meciurile Euro 2016 vor fi transmise de postul public

In scrisoarea inaintata conducerii Parlamentului,, Irina Radu sustine ca SRTv „face eforturi uriase pentru a supravietui”. „In acest moment, TVR este la un pas de intrare in blocaj, afectand exercitarea misiunii sale publice si dreptul constitutional al romanilor la informare”, se arata in scrisoare. Potrivit directorului general interimar al Televiziunii, transmiterea Campionatului European de Fotbal din 2016 este un „obiectiv strategic al TVR, mai ales ca echipa nationala a Romaniei este calificata la turneul final”, insa situatia financiara a postului nu permite aceasta investitie.
Irina Radu mai arata ca TVR a transmis, in ultimele luni, mai multe solicitari si propuneri autoritatilor, insa nu a obtinut niciun sprijin: „Avand in vedere termenul limita pana la care putem prezenta oferta finala – 27 noiembrie a.c., Comitetul Director a decis, in sedinta din 26 noiembrie, sa inainteze firmei CAA Eleven (detinatorul drepturilor TV – n.r.) o propunere financiara in concordanta cu situatia economica a societatii, fara a indeplini cerintele cumulative impuse de detinatorul de drepturi. In aceste conditii, va aducem la cunostinta ca achizitionarea Campionatului European de Fotbal 2016 de catre TVR este un demers greu de realizat”.
Calificata la C.E. din Franta, echipa nationala a Romaniei isi va afla sambata adversarele, cand la Paris va avea loc tragerea la sorti a grupelor turneului final.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger