AcasăSPORTTVR a sublicentiat 12 partide de la Euro 2012 catre DolceSport!

TVR a sublicentiat 12 partide de la Euro 2012 catre DolceSport!

Cosmin Cernat si Vlad Enachescu, doi buni prieteni, doi parteneri de afaceri de nadejde

Numirea sotiei lui Vlad Enaschescu in functia de redactor-sef al Colectivului Emisiuni si Transmisiuni Sportive din TVR provoaca un nou scandal in cadrul Departamentului Sport. De pe o parte, colegii acuza faptul ca aceasta a fost instalata fara concurs, pe de alta parte, noua postura coincide cu sublicitarea catre DolceSport a mai multor competitii sportive de larg interes.

Cosmin Cernat si Vlad Enachescu, doi buni prieteni, doi parteneri de afaceri de nadejde

Din fosta prezentatoare tv si, ulterior, producatoare a programelor rezervate UEFA Champions League, Daniela Enachescu a devenit ditamai redactorul-sef al Colectivului Emisiuni si Transmisiuni Sportive din cadrul TVR, functie pe care a detinut-o, in trecut, si sotul acesteia, Vlad Enachescu, in prezent directorul postului DolceSport.

Vlad Enachescu

De cateva luni, Daniela Enachescu asigura interimatul in respectivul sector, asta dupa ce Sorin Stoian, fostul sef, s-a „transferat” la TEAM Marketing AG, firma elvetiana care administreaza drepturile tv pentru Liga Campionilor si Europa League.

Daniela Enaschescu

Vineri, numirea celei poreclite „Gospodina” a devenit oficiala, dar colegii acesteia vor sa sesizeze Consiliul Concurentei, insinuand ca sotia lui Enachescu – rasplatita mai nou cu un salariu lunar de 6.000 RON – a fost „unsa” sefa fara a sustine un concurs, asa cum prevede legea.

La Dolce vita!

Curios, aparitia oficiala a Danielei Enachescu la pupitrul de comanda al „Transmisiunilor Sportive” coincide cu instrainarea unor competitii sportive catre televiziunea sotului acesteia. Intr-o sedinta cu toti angajatii Departamentului Sport, tinuta la finele saptamanii trecute, redactorul sef Cosmin Cernat – aflat pe picior de plecare la DolceSport – a anuntat marea bomba: TVR a sublicentiat catre DolceSport toate competitiile de la Jocurile Olimpice 2012 unde nu vor participa sportivi romani. Mai mult, TVR a cedat, tot catre DolceSport, numai putin de 12 meciuri de la Campionatul European de fotbal – editia 2012.

„Reteta” de succes

Este vorba despre o „reteta” uzitata cu mult succes de catre caracatita „Cernat-Enachescu” si in trecut. Supranumiti „Baietii destepti din TVR”, cei doi au dat prima lovitura in februarie 2007, dupa ce „creierul” Enachescu devenea suspectul numarul 1 intr-un scandal legat de pierderea de catre postul public a dreptului de a mai transmite meciuri din Liga 1. Presedintele TVR de la acea vreme, Tudor Giurgiu, l-a acuzat pe Vlad Enachescu, sef la Departamentul Sport, ca a aprobat, tacit, rezilierea contractului cu Telesport, post care detinea licenta pentru Liga 1, Telesport cedand la scurt timp optiunile 1 si 4 in favoarea Kanal D. Coincidenta sau nu, sef la Sport Kanal D era Cosmin Cernat. Un an mai tarziu, Vlad Enachescu devenea directorul postului Telesport, dar aterizarea in curtea Trustului Realitatea Media nu s-a facut cu mana goala. Vlad Enachescu a redirectionat catre Telesport mai multe transmisiuni „de traditie” ale TVR, cum ar fi Jocurile Olimpice de vara sau Campionatul Mondial de fotbal, precum si o serie de competitii de baschet, volei si handbal.

author avatar
Mihai Koblenko
1.101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger