AcasăSPORTTurneul celor Sase Natiuni respinge Romania!

Turneul celor Sase Natiuni respinge Romania!

Vesti proaste pentru nationala de rugby: Oficialii Turneului au anuntat(foarte “sportiv”, altminteri) ca tari  precum Romania sau Georgia nu pot concura in prestigioasa competitie, pentru ca nu exista locuri libere!

„Amărâții“ Stejari nu au loc alături de bogatele lumii

„Este o competitie inchisa, patronata si controlata de cele sase federatii care fac parte din ea. Nu exista locuri libere. In acest moment, avem cele mai puternice sase echipe din Europa si asa va ramane. Daca suntem deschisi oricarui scenariu? Nu, insa este nevoie de timp pentru a vedea un argument convingator: 10 sau 15 ani. Trebuie sa ne facem o idee foarte clara despre ceea ce este corect pentru cele sase natiuni. In acest moment, admiterea altor echipe este prematura”, a spus directorul Turneului, John Feehan. Practic, se respinge  ideea introducerii unui baraj de promovare/ retrogradare in care sa se infrunte ultima clasata din Turneul Celor Sase Natiuni si castigatoarea Rugby Europe Championship, competitie la care participa si Romania.

„Six Nations ar putea sustine mai mult rugby-ul european, insa nu o fac. A ramane intr-un club de old-boys bogati nu reprezinta un raspuns. Este un raspuns foarte arogant. Sa spui ‘noi suntem bogati, va multumim foarte mult, dar nu avem nevoie de voi’ nu este compatibil cu valorile sportului nostru”, a declarat Octavian Morariu, presedintele Rugby Europe, care va cere oficial, pe 9 martie, la Paris, introducerea unui play-off pentru Turneul celor Sase Natiuni, insa nu va afecta decizia comunicata de Feehan, pentru ca “Six Nations” este un for separat de R.E., “o afacere care are interesul sa-si protejeze membrii existenti”, comenteaza si site-ul americasrugbynews.com.

author avatar
Bogdan Borcea
521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger