AcasăSPORTTurcii iau cate 22.000 de euro daca bat Romania si Ungaria!

Turcii iau cate 22.000 de euro daca bat Romania si Ungaria!

Elevii lui Abdullah Avci sunt gata de intalnirea cu Romania

Turcia si Romania se vor infrunta maine seara (20.30, live TVR 1), in preliminariile World Cup 2014, dar presedintii celor doua federatii abordeaza duelul de pe arena „Sükrü Saracoğlu” in stiluri diferite: Mircea Sandu se multumeste cu putin, in vreme ce Yildirim Demirören ofera jucatorilor un bonus substantial.

Elevii lui Abdullah Avci sunt gata de intalnirea cu Romania

Mircea Sandu este circumspect inaintea partidelor cu Turcia si Olanda. Liderul de la „Casa Fotbalului” le-a transmis elevilor lui Victor Piturca faptul ca s-ar multumi chiar si cu un singur punct dupa confruntarile de la Istanbul si „National Arena”.

Vedeta Arda Turan, un fotbalist cotat la 16 milioane de euro

„Suntem intr-o grupa de 10 meciuri si 30 de puncte puse in joc. Avem nevoie de 22 pentru a prinde locul 2. Daca vom obtine mai multe, putem spera si la locul 1, calificant direct. Trebuie sa luam cel putin un punct din aceste doua meciuri si ma gandesc ca acesta ar putea fi cu Turcia”, afirma presedintele Sandu. De cealalta parte, fostul baskan al gruparii Besiktas, Yildirim Demirören, in prezent presedinte al TFF, a anuntat ca o dubla victorie in confruntarile cu Romania si Ungaria (turcii vor juca marti la Budapesta) va fi recompensata cu un bonus individual in valoare de 50.000 de lire turcesti, aproximativ 22.000 de euro. In alta ordine de idei, interesul pentru meciul de pe „Sükrü Saracoğlu” nu este ridicat, organizatorii anuntand ca, pana ieri, se vandusera doar 23.000 de bilete, dintre care 3.000 fiind achizitionate de fani romani. Capacitatea arenei pe care joaca, de obicei, formatia Fenerbahce Istanbul este de 50.429 de locuri.

Primul meci al lor, acum 89 de ani. Impotriva Romaniei!

Turcia - Romania in 1923

Putini stiu ca primul meci din istorie al selectionatei de fotbal a Turciei a avut loc chiar in compania Romaniei. S-a intamplat pe 26 octombrie 1923, partida amicala de pe „Taksim Stadium” din Istanbul incheindu-se la egalitate, 2-2. Golurile tricolorilor au fost marcate de Isidor Gansl, un fotbalist nascut in 1896, la Budapesta, care avea sa ramana, de altfel, cu o singura selectie in nationala Romaniei dupa duelul de la Istanbul. Arena care a gazduit acel meci a fost demolata in 1940, dupa ce oficialitatile locale au decis construirea celebrei Piete Taksim.

author avatar
Sebastian Stan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger