AcasăSPORTTrupa lui Jupp Heynckes este noua campioana a Europei: Bayern über alles

Trupa lui Jupp Heynckes este noua campioana a Europei: Bayern über alles

Bavarezii savureaza victoria in finala cu rivala Borussia Dortmund

Formatia Bayern Munchen a castigat Liga Campionilor pentru a cincea oara in istorie, dupa ce a invins, sambata, pe arena Wembley, din Londra, cu scorul de 2-1, echipa Borussia Dortmund.

Bavarezii savureaza victoria in finala cu rivala Borussia Dortmund

La fel ca-n finala Europa League, si la Liga Campionilor s-a deschis scorul in minutul 60, gol Mandzukici. Similitudinilor au continuat, si egalarea a venit in acelasi minut (68) si tot din penalty (Gundogan a facut 1-1). Si, pentru ca scenariul sa fie identic, victoria s-a decis in ultimul minut, olandezul Robben evitand prelungirile. Clubul bavarez, campion in 1.Bundesliga, poate realiza „tripla” daca se impune si in finala Cupei Germaniei, la 1 iunie. Gandul suporterilor este, insa, spre 30 august, data Supercupei Europei, in care Bayern va intalni Chelsea. Se asteapta razbunarea pentru esecul de anul trecut, din finala Ligii Campionilor, dar toto ochii vor fi atintiti si spre un nou duel Josep Guardiola (noul antrenor al munchenezilor) – Jose Mourinho (ca si revenit pe banca lui londonezilor).

„A fost un joc echilibrat, noi am avut ocazii, ei au avut ocazii. A fost multa emotie. Inca nu-mi vine sa cred. Multa lume mi-a spus ca voi da golul decisiv”, a comentat olandezul Robben la finalul partidei de pe „Wembley”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger