AcasăSPORTTreziti-va, e in joc imaginea Romaniei!

Treziti-va, e in joc imaginea Romaniei!

Lucescu vrea sa vada determinare si concentrare in jocul „nationalei”

Chiar daca traverseaza cea mai dificila perioada de cand se afla la conducerea formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu este la curent si cu problemele din fotbalul romanesc.

Lucescu vrea sa vada determinare si concentrare in jocul „nationalei”

Pauza competitionala prilejuita de preliminariile europene i-a permis lui „Il Luce” sa revina acasa. Firesc, la sosirea in tara, cel mai valoros tehnician roman al momentului a vorbit si despre situatia echipei nationale, care va disputa cele mai importante meciuri in zilele urmatoare. Doua victorii, cu Finlanda si Insulele Feroe, sunt suficiente pentru calificarea la turneul final al Campionatului European. Tocmai despre importanta acestor partide a tinut Lucescu sa le vorbeasca „tricolorilor”: „Urmeaza doua meciuri extraordinare. Toti trebuie sa inteleaga lucrul acesta si sa faca exact punctele de care avem nevoie pentru calificare directa la C.E., nu prin baraj. Este important pentru noi toti, indiferent ca activam in Romania sau in afara, pentru ca e vorba, totusi, despre imaginea fotbalului romanesc si, in general, a tarii”. Managerul Sahtiorului stie si intelege cat de greu este sa dai gol in fotbalul de azi si de aceea cere concentrare maxima in fata portii pentru atacanti: „E din ce in ce mai greu sa marchezi un gol pentru ca toate echipele se organizeaza bine, toate echipele au nevoie de puncte si de calificare. Sa nu uitam si ca la mijloc stau bani multi, deci o miza suplimentara.

Atacam Finlanda cu Budescu si Keseru

Selectionerul Anghel Iordanescu a convocat cinci atacanti pentru meciul cu Finlanda si nu este exclus sa apeleze la o formula de joc cu doi atacanti. Cel mai probabil, Keseru va evolua „varf” impins, in timp ce sarcina lui Budescu va fi sa apara din spate la finalizare.
Din Liga 1, Iordanescu a apelat la patru jucatori de la Astra, trei de la Steaua si un singur dinamovist, restul de 16 fiind fotbalisti care evolueaza in strainatate. Romania – Finlanda se joaca joi, de la ora 21.45, pe Arena Nationala, iar partida cu Insulele Feroev a fi pe 11 octombrie, la Torshavn, de la ora 19.00.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger