AcasăSPORTTradatorul Burleanu, pe urmele tradatorului Geoana: la ordinul lui Putin

Tradatorul Burleanu, pe urmele tradatorului Geoana: la ordinul lui Putin

In continuare fara un conducator dupa ce Michel Platini a fost „executat” de americani, UEFA se pregateste de alegeri in toamna aceasta. Pana atunci, in culise se dau lupte grele si, ca de obicei, Europa iar s-a impartit in doua. Est sau Vest, Rasarit sau Apus? De o parte sta olandezul Michael van Praag, sprijinit de federatiile occidentale, in coltul opus il gasim pe slovenul Aleksander Ceferin, un personaj care are parte de un lobby tot mai puternic.

Rusia impotriva tuturor, pare noua deviza inventata de Vladimir Putin, cel care isi doreste sa arate lumii intregi ca influenta Kremlinului nu poate fi anulata de cateva sanctiuni dictate de UE la ordinul SUA. Drept pentru care, in saptamana premergatoare debutului Euro 2016, la Moscova s-a sunat adunarea pentru federatiile din Europa de Est. Jurnalistul Daniel Nazare scrie pe blogul sau ca si Razvan Burleanu a raspuns prezent apelului venit de la Vitaly Mutko, ministrul Sportului din Rusia.

La intrevedere ar fi participat insusi Vladimir Putin, a carui grija a fost sa explice presedintilor de federatii importanta sustinerii lui Alekander Ceferin. „Slovenul este unul de-al nostru, e de aici, de langa noi, ne stie toate problemele”, a fost mesajul central al discursului rostit de Putin. Este pentru prima data in istorie cand Estul se razvrateste si isi cere drepturile. Pana acum, UEFA a avut conducatori numai din Vest si este greu de crezut ca lucrurile vor lua o noua turnura, chiar daca Rusia vrea asta.

Totusi, se pare ca 13 sefi de federatii din Est vor vota, pe 14 septembrie, pentru Ceferin (in total, slovenul ar avea 22 de voturi asigurate). Printre ei, hop si Razvan Burleanu! Surprinzator, am zice noi, caci romanul era un mare sustinator al olandezului Michael van Praag. De altfel, Burleanu a fost de partea batavului in campania pentru sefia FIFA pana cand van Praag a decis sa se retraga din cursa. Nu vrem sa ne gandim ce anume l-a convins pe Burleanu sa treaca in barca lui Putin, insa tradarea presedintelui FRF ne aminteste de gestul pe care l-a comis Mircea Geoana in 2009. Pe atunci presedinte al Senatului si vicepresedinte al CSAT, Geoana a intreprins o vizita neanuntata la Moscova. Socul a fost unul urias, intrucat Mircea Geoana era vazut un drept pro-occidental convins, dedicat trup si suflet cauzei americane in lume.

Influenta Gazprom la UEFA!

UEFA este o institutie care genereaza anual profit de zeci de milioane de euro. O parte din venituri provine de la sponsorul principal al Ligii Campionilor. Vorbim despre cea mai importanta competitie intercluburi a planetei, vorbim despre cel mai mare colos din domeniul energiei, Gazprom! Gigantul din Sankt Petersburg (controleaza formatia Zenit, cu Mircea Lucescu proaspat instalat manager general!) pompeaza anual 100 de milioane de euro in conturile UEFA si, pe cale de consecinta, a capatat si influenta in conducerea forului de la Nyon.

author avatar
National
688 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger