AcasăSPORTTot mai aproape: liga ruso-ucraineana debuteaza in 2014!

Tot mai aproape: liga ruso-ucraineana debuteaza in 2014!

Mircea Lucescu, antrenorul la Sahtior Donetk, si Dan Petrescu, de la Dinamo Moscova, s-ar putea duela cat de curand in acelasi campionat, in conditiile in care partile implicate sunt mai decise ca oricand sa puna pe picioare Liga de fotbal ruso-ucraineana.

Dan Petrescu e pe 9 in Rusia, cu Dinamo Moscova

In ciuda protestelor vehemente ale lui Sepp Blatter, presedintele FIFA, care a afirmat ca o astfel de competitie ar deregla planurile intregului fotbal european, rusii si ucraineenii sunt la un pas sa infiinteze un campionat comun.

Mircea Lucescu domina campionatul Ucrainei, cu Sahtior Donetk

Legendarul jucator si antrenor rus Valery Gazzaev, presedintele comitetului de organizare al acestei competitii, s-a declarat increzator in sansele de reusita ale proiectului finantat de gigantul Gazprom. Ba, mai mult, Gazzaev anunta ca, cel mai probabil, aceasta Liga se va infiinta incepand cu sezonul 2014/ 2015! Din primele informatii, reiese ca vor exista doua divizii, fiecare a cate 18 echipe. Divizia A va fi alcatuita din primele noua clasate din Rusia la sfarsitul sezonului 2013/ 2014 si, desigur, din primele noua clasate din Ucraina la sfarsitul aceluiasi an competitional.

Gazzaev a precizat ca s-a stabilit organizarea unui campionat comun numai cu Ucraina pentru ca echipele din celelalte foste state sovietice nu se ridica la nivelul unor formatii ca Spartak Moscova, Zenit St.Petersburg sau Anji Makhachkala. Pentru oficializarea competitiei mai este nevoie doar de acordul cluburilor, reprezentantii acestora urmand a fi chemati la o intrunire speciala pana la sfarsitul lunii mai.

author avatar
Cristi Ionita
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger