AcasăRecomandariTiriac le vrea, dar nu sa le plateasca

Tiriac le vrea, dar nu sa le plateasca

Egalitatea intre sexe, ceva de ordinul SF pentru miliardarul roman

Cel mai bogat roman nici nu vrea sa auda de noua politica a WTA, aceea de a recompensa fetele la fel de bine ca baietii la turneele de tenis. Pentru Ion Tiriac, Madrid Open inseamna mai ales Nadal si Djokovici, prezenta Simonei Halep nu genereaza venituri din marketing nici cat sa achite facturile de utilitati. Degeaba, WTA considera asta discriminare, drept pentru care impune premii egale pe ambele tablouri!

Egalitatea intre sexe ceva de ordinul SF pentru miliardarul roman

Si cum Tiriac nu accepta ordine, s-a ajuns la procese! Da, da, procese, caci sunt trei, deschise la instantele din Romania, Cipru si Spania. Omul de afaceri a dat in judecata organizatia care guverneaza circuitul feminin, dar si pe CEO-ul acesteia, controversatul Steve Simon. Ultimul este acuzat ca a adus grave prejudicii de imagine prin declaratiile facute dupa ce Ilie Nastase i-a inmanat Simonei Halep trofeul la Madrid Open, in 2017, intr-o perioada in care WTA nu gasise altceva de facut decat sa-l interzica pe „Nasty” la turneele de tenis.

Pune lucrurile la punct

Intr-o declaratie pentru El Mundo, Ion Tiriac si-a sustinut punctul de vedere cu privire la premierea sportivilor: „O femeie care lucreaza in industria modei castiga mai mult decat un barbat. In tenis, lucrurile nu sunt la fel. Contributia economica pe care o genereaza circuitul feminin este mai mica in comparatie cu cea din circuitul masculin. Am cerut de multe ori ca WTA sa stabileasca premiile intr-un mod rational si sa le echilibreze”. WTA nu doar ca nu face niciun pas in spate, dar, in replica, a intentat un alt proces prin care ii cere romanului sa renunte la demersul sau si solicita ca rezolvarea conflictului sa fie facuta de catre instantele de arbitraj din New York. Pe 21 septembrie, la Bucuresti are loc primul termen, cu Ilie Nastase  printre reclamantii din proces. In documentele depuse la dosar, avocatii celor doi noteaza ca „postarea pe Twitter a lui Steve Simon a fost defaimatoare potrivit legislatiei din Romania si le-a lezat reputatia, onoare, demnitatea si imaginea in Romania, care sunt protejate de catre legea romaneasca”. De asemenea, Ion Tiriac si Ilie Nastase reclama ca prejudiciul lor reputational a fost exacerbat prin postarea acelei declaratii pe site-ul oficial al WTA. Reamintim ca, in mai 2017, dupa ce Nastase a premiat-o pe Halep la turneul de la Madrid (patronat de Ion Tiriac!), Steve Simon a reactionat imediat: „A fost o finala extraordinara, dar singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul ca domnul Nastase a fost invitat sa participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce sa caute pe teren! Este suspendat provizoriu pentru comportamentul sau jignitor. I-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigatiei. El a fost iresponsabil si este inacceptabil din partea Madrid Open sa ii dea un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier si trebuie sa fie la cele mai inalte standarde de profesionalism”.

author avatar
Nicholas Cezar
1.425 afisari

1 COMENTARIU

  1. Peobabil, om corect si principial cum il stim, le propune o suplimentare de venituri noaptea pe iahtul lui, de aici nevoia de stimulare prin discriminare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger