AcasăSPORTTinutul Secuiesc si-a tras „nationala” de fotbal

Tinutul Secuiesc si-a tras „nationala” de fotbal

Astia ne iau prin invaluire!

Campionatul Mondial al Minoritatilor, organizat in perioada 31 mai – 9 iunie, propune o premiera pentru anul 2018: participarea echipei „nationale” a Tinutului Secuiesc! Ati auzit bine, secuii din Romania si-au tras fotbalisti. Arbitri aveti, ca Istvan Kovacs a intrat in concediu? Dar un Burleanu nu doresc domnii? Il dam ieftin.

Astia ne iau prin invaluire

Minune mai mare ca asta nici nu ne-a fost dat sa auzim. Si, slava Cerului, in atatia ani de libertate (de exprimare) s-au tot adunat dume! Cand credeam si noi ca fratii secui s-au potolit cu iredentismul si gogoritele revizioniste, cand speram ca revendicarile lor au, in sfarsit, legatura cu ridicarea nivelului de trai si locuri de munca multe si banoase, iata, ne pomenim cu pleasca asta, de juri c-a fost rumegata de falcile ganditorilor orbanisti si scuipata pe obrazul multiculturalismului. Hai ca asta-i buna si deja ne enervam. Azi au echipa, maine cer sa fie primiti si-n Liga. Cum, care Liga? Liga celor mari, a Natiunilor, doar si ei, bietii secui, sunt o natiune, nu-i asa? E drept, nerecunoscuta la nivel international, dar cine se mai impiedica de detalii in ziua de azi?!

Pesemne ca astia ne iau prin invaluire acum. Pe principiul „ai, n-ai mingea, tragi la poarta!”, ce si-or fi zis secuiasii nostri dragi: ba, daca nu reusim sa-i convingem pe aia din Parlament, stai sa lucram in diplomatie, sa ne stie mapamondul, scoatem capul in lume, tintim la varf, pase scurte si pe sus. Ma, baieti, Europa se pregateste de o noua coliziune frontala cu recesiunea economica si voi va furati singuri caciula, zau! Nu va e teama ca, daca-si ia Capitala mana protectoare de pe voi si stranuta finantele spre alte regiuni, intrati intr-o depresie monetara de niciun FMI nu va mai face bine?

S-apoi, nu, pe bune, dar la acest „mondial” al minoritatilor parca ar trebui sa participe (si sa fie acceptate!) doar regiunile cu statut politic neclar. Or, la noi, in regiunea numita Romania, statutul politic e cat se poate de clar. Sau, cumva, articolul 1 din constitutia tarii nu mai este in vigoare si nici recunoscut international? In fine, detalii, cum spuneam…

Strict din punct de vedere sportiv, sa spunem ca gasca secuilor il are capitan, antrenor si jucator pe Robert Ilyes (44 de ani), unul dintre cei mai iubiti fotbalisti din istoria moderna a Rapidului. Ilyes vrea sa-i bage in cantonament, printre altii, pe fratii Fulop, Istvan si Lorand, de la FC Botosani, respectiv Sepsi Sfantu Gheorghe.

Echipele care si-au confirmat prezenta la turneul londonez (alte cauze nu gasea si Regatul Unit sa sprijine!) sunt Armenia de Vest, Coreenii Uniti din Japonia, Tibet, Tinutul Secuiesc, Panjab, Padania, Cipru de Nord, Karpatalya, Ellan Vannin, Cascadia, Barawa, Kabylia, Matabeleland si Abkhazia.

author avatar
Cristina Elvira
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger