AcasăSPORTTimisoara si Bistrita retrogradate in Liga 3

Timisoara si Bistrita retrogradate in Liga 3

In conditiile de fata, mai multi jucatori de la Timisoara si Bistrita vor fi scosi la vanzare

Marti, Comisia de Apel a Sistemului National de Licentiere a Cluburilor a anuntat ca FC Timisoara si Gloria Bistrita nu au primit licenta pentru stagiunea 2011-2012. In consecinta, cele doua grupari sunt retrogradate automat tocmai in Liga 3. Hotararea este definitiva si irevocabila!

In conditiile de fata, mai multi jucatori de la Timisoara si Bistrita vor fi scosi la vanzare

Pentru verdictul de ieri tremura, initial, doar vicecampioana Romaniei, insa decizia de a elimina din Liga 1 si Gloria lui Tata Jean (locul 15 la finalul sezonului) a modificat substantial intensitatea cutremurului. Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere, a prezentat faptele, mentionand ca, in urma evaluarii dosarelor de licenta depuse, organismul responsabil a propus voturi negative pentru FC Timisoara, Gloria Bistrita, Univ.Craiova, Gaz Metan Medias, FCM Tg.Mures, CFR Cluj si Victoria Branesti, in vreme ce Unirea Urziceni nici macar nu a solicitat licenta. Ulterior, pe baza documentelor suplimentare prezentate de „parati” , au primit voturi de incredere CFR Cluj, Gaz Metan Medias, FCM Tg.Mures, FC Timisoara si Gloria Bistrita, in timp ce actele suplimentare prezentate de Univ.Craiova si Victoria Branesti, actele suplimentare au fost respinse.

Comisia de Apel i-a executat pe Iancu si Padureanu

Boss-ul BkP ameninta cu justitia civila!

In cea de-a treia faza, cea a apelului, Comisia de Licentiere a FRF a solicitat reevaluarea dosarelor depuse de FC Timisoara si Gloria Bistrita, in vreme ce Universitatea Craiova a facut apel in numele clubului. Comisia de Apel a lovit napraznic, ieri, la ora 14.00. Astfel, s-a decis, fara alta cale de atac (nici macar la TAS!), ca Timisoara, Bistrita si Univ.Craiova sa nu primeasca licenta pentru Liga 1. Craiova era oricum retrogradata, pe linie sportiva, dar pentru Poli si Gloria, verdictul este crunt. Ambele formatii vor insoti Craiova in Liga 3, aceasta fiind pedeapsa care se acorda in astfel de cazuri. Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona (vezi transferul lui Laszlo Sepsi), in timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la bugetul de stat.

Sportul ramane in Liga 1, mai promoveaza o echipa din Liga 2

In aceste conditii, Sportul Studentesc se salveaza de la retrogradare, iar cel de-al 18-lea loc din Liga 1, in stagiunea 2011-2011, va fi luat de un club din esalonul secund, altul decat cele patru promovate pe linie sportiva. Sunt informatii potrivit caruia fericitul posesor al biletului castigator este FC Bihor Oradea, ocupanta locul 3 din Serie 2.

Mititelul arunca bomba: Comitetul Executiv poate schimba decizia!

Desi regulamentul spune ca o echipa care nu obtine licenta pentru Liga 1 este retrogradata automat in esalonul 3, nici macar presedintele Comisiei de Licentiere, Viorel Duru, nu a putut raspunde la intrebarea ce se va intampla cu Timisoara, Bistrita si Craiova. Patronul oltenilor, Adrian Mititelu, afirma ca, din cate stie el, Comitetul Executiv al FRF poate decide ramanerea in Liga 1 a gruparilor Timisoara si Bistrita, dar cu conditia ca acestea sa nu aiba pretentii, in viitorul sezon, la titlu in Liga 1 sau la participarea in cupele europene.  Opinia acestuia este imbratisata si de George Copos: „Cred ca, pana la inceperea sezonului, Timisoara si Bistrita vor fi reprimite in Liga 1. Va fi o decizie a federatiei, sunt convins”.

Reconfigurarea traseului si in cupele europene

Hotararea de ieri modifica si situatia formatiilor romanesti care vor participa in cupele europene. Astfel, Otelul Galati va evolua in grupele Champions League, FC Vaslui va juca in turul III preliminar Champions League. In play-off-ul Europa League vor evolua Steaua (castigatoarea Cupei Romaniei) si Rapid (care urca de pe 4 pe locul 3), Dinamo va participa in turul III preliminar Europa League, iar Gaz Metan Medias debuteaza in cupele europene, urmand sa evolueze in turul II preliminar Europa League.

2 – iunie este ziua in care Comitetul Executiv va ratifica hotararea Comisiei de Licentiere

„Ne asteptam. Este un abuz. Mergem la Parchet cu plangeri penale impotriva tuturor!” – Marian Iancu, patron Poli Timisoara

„O decizie soc! Dorinta lui Dumitru Dragomir de a ne retrograda pe noi a creat un cutremur in lant”. – Adrian Mititelu, Univ.Craiova

„Nu pot sa fiu fericit! Sportul nu se bucura de raul altora. Este o mare pierdere pentru fotbalul romanesc retrogradarea Timisoarei” – Vasile Siman, Sportul Studentesc

Lordul” se astepta sa nu primeasca licenta. Padureanu va pleca pe mare!

La 75 de ani, Padureanu va disparea definitiv din fotbal

Neacordarea licentei pentru Gloria Bistrita reprezinta o surpriza de proportii, insa nu si pentru Jean Padureanu. Exista informatii ca „Lordul”, ajuns la 75 de ani, stia ce i se pregateste si, din acest motiv, a ales, acum doua saptamani, sa-i dea lui Heinrich Schorsch toata puterea la Gloria. In aceasta perioada, „Tata Jean” se pregateste sa plece intr-o croaziera in Mediterana, acuzand oboseala si stresul unui campionat extrem de dificil.

 

 

 

author avatar
Mihai Koblenko
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger