AcasăRecomandariTeroare la Istanbul: Kuyt si Sneijder, avertizati de turci sa nu le...

Teroare la Istanbul: Kuyt si Sneijder, avertizati de turci sa nu le strice Sarbatoarea Sacrificiului!

Kurban Bayram sau Sarbatoarea Sacrificiului coincide astazi cu super-partida Turcia – Olanda, iar la Istanbul numai despre asta se vorbeste. Legitimati la grupari de pe malul Bosforului, batavii Dirk Kuyt si Wesley Sneijder trebuie sa faca fata unei presiuni suplimentare, dupa cum anunta mass-media turca.

Dirk Kuyt (foto) si Wesley Sneijder sunt pregatiti de confruntarea cu Turcia
Wesley Sneijder

Revenirea lui Fatih Terim pe banca echipei nationale a topit rivalitatile interne, fanii Galatei ori ai Fenerului unindu-se pentru obiectivul unei natiuni: locul 2 in grupa D preliminara, care asigura prezenta la barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia! Turcii isi cunosc foarte bine adversarii din aceasta seara, mai cu seama ca doi internationali batavi evolueaza pe malurile Bosforului. Wesley Sneijder si Dirk Kuyt au fost avertizati, deja, ca, pe „Sukru Saracoglu”, atmosfera le va fi ostila, chiar daca ultimul joace fix pe stadionul formatiei de club, Fenerbahce Istanbul! Fost international, Gica Craioveanu trage si el un semnal de alarma in legatura cu acest aspect: „Olandezii vor folosi fotbalisti legitimati in Turcia si cred ca asta e marea problema pe care e posibil s-o aiba reprezentativa pregatita de Louis van Gaal. Pentru meciul cu Turcia, vor intra Sneijder si Kuyt, ambii jucatori la echipe din Istanbul. Avand in vedere miza intalnirii, pentru ei va fi o presiune foarte mare, poate ca vor primi si amenintari…”.

„Meciul unei natiuni”

La conferinta de presa de ieri, discursul selectionerului Fatih Terim a fost unul mobilizator, acelasi pe care, in mod sigur, il va rosti si-n vestiar, cu cateva minute inainte de startul partidei. „Meciul cu Olanda este unul dintre cele mai importante din istoria fotbalului turc. Avem nevoie de sustinerea a peste 50.000 de fani, avem nevoie de gandurile lor bune si de rugaciunile lor. Trebuie sa fie numai rosu si alb pe stadion si este necesar ca suporterii sa fie cat mai toleranti fata de posibilele greseli ale jucatorilor mei. Mai avem sperante si, daca vom merge in Brazilia, vom merge impreuna. Aceasta este echipa unei natiuni, iar acest lucru se aplica si la victorii, si la infrangeri! Ultima oprire in calatoria noastra este meciul cu Olanda, dar eu sper sa ramanem aici, sa ajungem la baraj”, a declarat Terim.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
598 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger