AcasăSPORTTENIS: Canada - Romania 1-3 si echipa noastra de Fed Cup promoveaza...

TENIS: Canada – Romania 1-3 si echipa noastra de Fed Cup promoveaza in Grupa Mondiala!

Alexandra Dulgheru a adus doua puncte echipei noastre si Romania se califica, in premiera, in Grupa Mondiala

Echipa de Fed Cup a Romaniei s-a calificat, duminica seara, in Grupa Mondiala, dupa ce elevele Alinei Tecsor s-au impus, cu 3-1, impotriva Canadei, chiar la Montreal.

Alexandra Dulgheru a adus doua puncte echipei noastre si Romania se califica, in premiera, in Grupa Mondiala

Lipsita de aportul a doua dintre cele mai bune jucatoare, Simona Halep si Monica Niculescu, Romania parea sa aiba o misiunea imposibila in Canada, dar cele trei jucatoare intrate pe teren s-au mobilizat exemplar si au adus o victorie fabuloasa echipei noastre.

Canada si Romania erau la egalitate, 1-1, dupa prima zi. Francoise Abanda trecuse de Irina Begu, 4-6, 7-5, 6-4, iar Alexandra Dulgheru o surclasase pe Eugenie Bouchard, vedeta Canadei, scor 6-4, 6-4.

A doua zi de concurs a inceput cum nu se putea mai prost pentru echipa noastra. Irina Begu a declarat forfait, din cauza unor probleme medicale, astfel ca Andreea Mitu a intrat pe teren pentru meciul trei, cel impotriva unei Eugenie Bouchard dornica sa repare greseala de sambata.

Aflata in fata meciului carierei, Andreea Mitu a pus cel mai bun tenis posibil in scena si a obtinut victoria carierei. Sportiva noastra, de 23 de ani, care anul trecut dorea sa renunte la tenisul de performanta, a revenit de la 0-1 la seturi si s-a impus, cu 4-6, 6-4, 6-1, impotriva unei jucatoare, Eugenie Bouchard, debusolata si nedemna de locul 7 ocupat in ierarhia mondiala.

Soarta calificarii avea sa se decida in confruntarea dintre Francoise Abanda si Alexandra Dulgheru. Sustinuta de mii de fani si incurajata de victoria obtinuta sambata, impotriva Irinei Begu, canadianca de numai 18 ani si-a adjudecat primul set, 6-3, si s-a desprins in actul al doilea.

A fost insa momentul in care „Piti” Dulgheru si-a dat seama ca nu mai are nimic de pierdut si trebuie sa apese pe acceleratie. Jucatoarea noastra si-a adus aminte ca a fost locul 26 mondial acum patru ani si, profitand si de plusul de experienta, s-a impus, cu 3-6, 7-5, 6-2 si a adus punctul de care Romania mai avea nevoie pentru a-si asigura calificarea in Grupa Mondiala.

Astfel, echipa noastra patrunde intre cele mai bune opt echipe de Fed Cup ale lumii, urmand sa dea piept cu formatii precum Olanda, Elvetia, Italia, Germania, Rusia, Cehia sau Franta.

author avatar
Cristi Ionita
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger