AcasăSPORTSuper spectacol pe "Arcul de Triumf"! Nationala de rugby a jucat un...

Super spectacol pe „Arcul de Triumf”! Nationala de rugby a jucat un meci in rochii (FOTO)

Aflate in plin cantonament, inainte de doua turnee internationale extrem de dificile, componentele nationalei de rugby 7 a Romaniei au decis ca merita o scurta pauza in prima zi de Pasti.

Incurajate de selectionerul Alexandru Marin, rugbistele s-au impartit in doua echipe si au pus bazele primului meci de „rugby in rochii” disputat vreodata in Romania.

Astfel, Alina Dinca, Liliana Radu si celelalte componente ale nationalei de rugby a Romaniei au renuntat la echipamentul de joc pentru costumatii mai rar folosite si au facut deliciul publicului in cele 15 minute in care au evoluat pe Stadionul „Arcul de Triumf”.

Pentru ca tabloul sa fie complet, Alexandru Marin a imbracat si el un kilt scotian si si-a tras o peruca roz, iar Ioana Silvia Sava, arbitrul intalnirii, nu a facut rabat si a fluierat confruntarea purtand tot o rochie.

Dupa zeci de antrenamente dure, rugbistele s-au amuzat copios semn ca aveau nevoie de o asemenea „evadare”.

Meciurile disputate in rochii, la feminin, sau chiar nud, la masculin, sunt o traditie la nivel mondial. Evident, confruntarile au mai degraba un statut amical, principalul scop fiind ca fiecare participant sau participanta sa se simta cat mai bine.

Si la intalnirea de pe Stadionul „Arcul de Triumf” scopul a fost acelasi, nimeni netinand cont de rezultat. In ciuda echipamentului neadecvat, rugbistele si-au demonstrat in deseori talentul, reusind sa inscrie cateva eseuri foarte spectaculoase.

Pentru nationala de rugby 7 feminin a Romaniei urmeaza un turneu de pregatire efectuat in Polonia, iar apoi participarea la Campionatul European care va avea loc in Cehia.

In competitia interna, lider absolut este Politehnica Iasi, campioana nationala en-titre. Moldovencele sunt urmate in clasament de Clubul Sportiv Agronomia, Universitatea Cluj si Clubul Sportiv Rosia Gold.

author avatar
Cristi Ionita
1.053 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger