AcasăSPORTSuper Bowl cu dezamagiri

Super Bowl cu dezamagiri

Trupa Maroon 5, desfiintata dupa prestatia din Halftime Show

Desi este considerat cel mai mare eveniment sportiv al anului in SUA, cea de-a 53-a editie a Super Bowl a fost considerata una dintre cele mai plictisitoare din istorie, note proaste a primit si recitalul trupei Maroon 5 in pauza galei, in schimb banii au curs garla – parte esentiala a show-ului american.

Trupa Maroon 5 desfiintata dupa prestatia din Halftime Show

Cei 75.000 de spectatori din tribunele  costisitorului Mercedes Benz Stadium (1,6 miliarde dolari) si cei peste 110 milioane de telespectatori americani se asteptau la un spectacol ofensiv, dar au asistat la un deja-vu: New England Patriots, condusa de emblematicul quarterback Tom Brady, a castigat pentru a sasea oara in istoria sa trofeul, invingand cu scorul de 13-3 formatia Los Angeles Rams, o partida fara istorie cu doar 16 puncte marcate pe parcursul jocului, cu cinci mai putin decat in  finala  din 1972, castigata  fara suprize de Miami Dolphins in fata formatiei Washington Redskins (14-7). Nu-i bai, cea mai putin prolifica finala a mers, ca de obicei, pe mana reclamelor, s-au difuzat spoturi comerciale la fiecare intrerupere a meciului (cel mai mare ecran instalat vreodata pe un stadion), cu 5,25 milioane de dolari pe  30 de secunde de publicitate.

Anticipatul show al  trupei Maroon 5 a fost criticat pe retelele sociale, “prea lung”, “prost” ori “plictisitor “ – au scris utilizatorii de pe Twitter, chiar daca recitalul de 14 minute a inclus comete, drone, efecte pirotehnice si pe celebrul personaj animat Spongebob pantaloni patrati, iar solistul Adam Levine a incheiat spectacolul la bustul gol. Foarte asteptat, momentul artistic a starnit controverse legate de alegerea formatiei, Maroon 5 este un grup californian majoritar alb, iar pentru a canta in Atlanta, „templul muzicii negre” in SUA, publicul astepta un artist de culoare. Desi au fost invitati, Rihanna, Cardi B (care trebuia sa cante melodia „Girls like you”, impreuna cu Levine), Outkast sau Nicki Minaj au refuzat insa oferta de a canta alaturi de Maroon 5. Pana la urma lucrurile s-au rezolvat, la concert au participat si doi artisti de culoare, rapperii Big Boi, originar chiar din orasul Atlanta, si Travis Scott, dar compromisul i-a dezamagit pe internauti.”Nu am vazut niciodata Maroon 5 live si acum incep sa inteleg de ce…”, “Nu vreau sa-i vad vreodata pe Travis Scott si pe Maroon 5 in acelasi timp. Este oribil” – sunt printre reactiile utilizatorilor. Pe de alta parte, inaintea finalei, a fost lansata o petitie prin care i se solicita solistului Adam Levine si trupei sale sa renunte la Super Bowl si sa-si arate, astfel, solidaritatea cu Colin Kaepernick, fostul jucator devenit persoana non grata in NFL, dupa ce a ingenunchiat in mai multe randuri, inaintea meciului, in momentul intonarii imnului SUA, in semn de solidaritate cu miscarea „Black Lives Matter”.

author avatar
Andrei Coman
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger