AcasăSPORT"Strambu", fara aparare la Liege

„Strambu”, fara aparare la Liege

Antrenorul roman, prezentat presei din Belgia

Joia trecuta, in ziua in care presedintele clubului valon, Roland Duchatelet, a anuntat ca Mircea Rednic va prelua banca tehnica a „rosiilor”, cei patru fundasi titulari, Jelle Van Damme, Reginal Goreux, Sebastien Pocognoli si Laurent Ciman au organizat o conferinta de presa in care si-au prezentat dezacordul fata de inlocuirea antrenorului olandez Ron Jans.

Antrenorul roman, prezentat presei din Belgia

La trei zile dupa demiterea lui Ron Jans de la carma gruparii din Liege, patru dintre jucatorii cei mai importanti ai lui Standard au organizat o conferinta de presa la sediul clubului, actiune derulata fara acceptul presedintelui Roland Duchatelet.

Van Damme, Goreux, Pocognoli si Ciman, la conferinta de presa

Van Damme (11 meciuri in acest sezon), Pocognoli (7 partide titular), Goreux (8 meciuri) si Ciman (12 partide in primul „11”), practic „apararea” lui Standard Liege, au declarat la unison ca demiterea lui Ron Jans nu a fost cea mai buna solutie.

Luni, Mircea Rednic a condus primul antrenament la Standard

Initiativa jucatorilor a fost aplaudata de suporteri – aflati oricum in conflict deschis cu tandemul Duchatelet (presedinte) – de Sart (director sportiv) – dar criticata de conducerea administrativa, care a decis sa ia masuri fata de „rebeli”, considerand gestul lor unul lipsit de profesionalism.

Ron Jans a avut o relatie buna cu fanii lui Standard

Presedintele Roland Duchatelet, sfatuit de ultrasii lui Standard sa plece de la echipa cat mai urgent, a anuntat ca fotbalistii vor fi amendati si exclusi din lot pe o perioada nedeterminata, rugand fanii in acelasi timp sa creada in Mircea Rednic si in viitotul clubului.

Duminica, la primul interviu acordat in calitate de antrenor al lui Standard, Mircea Rednic s-a ferit sa faca vreo referire la acest cazul jucatorilor revoltati, multumindu-se sa spuna doar ca vrea sa aiba respect din partea tuturor elevilor sai, nu doar de la cei patru rebeli. Tehnicianul roman asteapta acum sanctiunile impuse de sefi celor mai importanti fundasi din echipa, pentru a sti daca se bazeaza pe Van Damme, Goreux, Pocognoli si Ciman la debutul sau in Jupiler Pro League, maine, pe terenul liderului Genk, o formatie neinvinsa in 12 etape. Si primul sau meci ca antrenor pe  „Stade de Sclessin” va fi unul cu probleme, clubul din Liege asteptand decizia Comisiei de Disciplina, meciul cu OH Leuven, de duminica, fiind in pericol sa se defasoare fara spectatori dupa incidentele de la derby-ul cu Anderlecht, de pe 7 octombrie.

author avatar
Sebastian Stan
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger