AcasăSPORT"Stejarii" i-au distrus pe "Lupi"

„Stejarii” i-au distrus pe „Lupi”

Nationala de rugby a Romaniei a debutat cu o victorie in 2014, „Stejarii” impunandu-se, cu 24-0, in confruntarea cu echipa similara a Portugaliei.

Partida s-a disputat la Cluj, in fata a circa 5.000 de spectatori, si a contat pentru prima etapa din Cupa Europeana a Natiunilor, editia 2014, dar si pentru preliminariile Cupei Mondiale din Anglia, de anul viitor.

„Stejarii”, condusi excelent din teren de Catalin Fercu si Madalin Lemnaru, ultimul revenit dupa o lunga absenta, au avut emotii doar in primele 20 de minute ale confruntarii. Tinuti la respect, in startul partidei, de „lupii” portughezi, „tricolorii” au lovit decisiv inca de la prima actiune mai periculoasa.

Dupa ce Florin Vlaicu a facut 6-0, din doua lovituri de pedeapsa, Catalin Fercu a luat o actiune pe cont propriu, a patruns irezistibil printre aparatorii adversi, l-a lansat pe Csaba Gal, acesta a fost oprit cu greu la limita terenului de tinta, dar, din gramada spontana formata, Andrei Radoi a preluat balonul si a marcat primul eseu al confruntarii. Vlaicu a transformat pentru 13-0 si, din acel moment, jocul a curs intr-o singura directie.

Vlaicu a facut 16-0 inainte de pauza, iar, in partea a doua a jocului, Romania si-a mai creat cateva ocazii importante de a marca eseuri, insa doar una a fost fructificata, prin Csaba Gal. Florin Surugiu a inscris si el un eseu, neacordat, dupa o faza in care centralul irlandez Sean Gallagher s-a grabit sa fluiere o infractiune comisa de portughezi, in loc sa lase avantaj. In plus, oaspetii au evitat doua eseuri la disperare, reusind sa se arunce sub balon inainte ca rugbistii nostri sa-l culce in terenul de tinta.

In cele din urma, Romania – Portugalia s-a incheiat 24-0, iar „tricolorii” si-au consolidat locul al doilea in Cupa Europeana a Natiunilor, pozitie ce asigura calificarea directa la Cupa Mondiala din Anglia, de anul viitor. Totusi, Fercu si compania mai au mult de munca pentru a fi siguri de accederea la turneul final. Pentru Romania urmeaza doua meciuri extrem de dificile, cu Rusia (in deplasare, 8 februarie) si cu Georgia (in deplasare, 15 martie), fiind greu de crezut ca Spania (22 februarie) si Belgia (8 martie) ne pot pune probleme la noi acasa.

Rusia si Georgia, principalele adversare ale „tricolorilor” la castigarea Cupei Europene a Natiunilor, au demonstrat ca sunt in forma buna. Rusii s-au impus in Spania, 28-25, iar Georgia a facut spectacol, acasa, cu Belgia, scor 35-0. Totusi, o victorie a Romaniei obtinuta sambata viitoare, la Krasnodar, ne asigura in proportie de cel putin 90% calificarea la Cupa Mondiala si scoate Rusia din lupta pentru castigarea CEN.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

author avatar
Cristi Ionita
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger