AcasăSPORT“Stejarii” i-au antrenat pe tinerii rugbysti din sectorul 1

“Stejarii” i-au antrenat pe tinerii rugbysti din sectorul 1

Componentii echipei nationale de Rugby a Romaniei s-au aflat joi in mijlocul elevilor din Sectorul 1, la Scoala Gimnaziala nr. 175 “Sfantul Nicolae”, din cate transmit reprezentantii primariei conduse de social-democratul Dan Tudorache.

Cu aceasta ocazie, “Stejarii” au facut antrenamente si mini demonstratii de rugby cu elevii de la aceasta scoala, dar si cu componentii claselor de specialitate de la Colegiul National “Aurel Vlaicu”, Colegiul Tehnic “Dinicu Golescu” si Colegiul Tehnic Mecanic „Grivita”, care au obtinut performante importante la competitiile scolare de profil. Scopul vizitei l-a constituit incurajarea elevilor sa faca miscare si sa practice in numar cat mai mare sportul cu balonul oval.

Actualii si viitorii campioni au fost asistati la antrenamente de Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, si de Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache. “Ma bucur foarte mult ca elevii din Sectorul 1 au avut ocazia sa se antreneze cu componentii echipei nationale de rugby. Prin organizarea acestui eveniment, ne dorim sa atragem cat mai multi tineri catre practicarea sportului in general si catre aceasta nobila disciplina sportiva, care este rugby-ul, in special. Prin practicarea sportului in mod organizat, copiii nostri se vor dezvolta armonios si vor capata o mentalitate de invingator”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Vizita a avut loc doar cu doua zile inainte de partida de rugby pe care selectionata Romaniei o va sustine cu puternica echipa din Tonga, sambata, 25 noiembrie 2017, incepand cu ora 18:00, pe Stadionul “Arcul de Triumf”.

Oaspetii prezenti la eveniment au fost intampinati cu paine produsa la Nazarcea  Grup, unitate protejata care functioneaza inca din 2012 in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1. Aceasta este prima intreprindere sociala din Romania creata de o autoritate publica pentru persoanele cu dizabilitati.

Fabrica are 90 de angajati, dintre care 60 sunt persoane cu dizabilitati. Aici, in cele sapte ateliere ale unitatii, angajatii fac paine, realizeaza produse din ceramica, tiparesc materiale promotionale, spala haine, covoare sau autoturisme.

author avatar
National
699 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger