AcasăSPORTStefan Radu, anchetat de Federatia Italiana

Stefan Radu, anchetat de Federatia Italiana

Federatia Italiana de Fotbal a deschis o ancheta in cazul fundasului Stefan Radu, care a facut un gest asemanator salutului nazist la finalul meciului castigat de Lazio, scor 3-1, cu Napoli.
Procurorul federal Stefano Palazzi va analiza fotografiile cu gestul lui Radu, urmand sa solicite, cel mai probabil, amendarea jucatorului cu o suma mare. Romanul a fost aparat de antrenorul sau, Edy Reja, care sustine ca jucatorul este prea tanar ca sa stie ce inseamna fascismul: „Este fara sens sa se mai discute de acest lucru in contextul in care baiatul nu stie nici macar ce e fascismul. Lazio este tot timpul un club criticat si chiar nu inteleg de ce”.
Stefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemanator salutului nazist, dupa meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a. „Printre atatea gesturi de bucurie, a fost fotografiat si salutul fundasului Stefan Radu catre Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifosi cu bratul drept ridicat, intr-un fel de salut roman”, a scris duminica agentia Ansa.
Tot duminica, Lazio Roma a dat publicitatii un comunicat, pe site-ul oficial, in care sustine ca gestul lui Stefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundasul doar sarbatorind victoria alaturi de fani.
In 2006, capitanul de atunci al formatiei Lazio Roma, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci si amendat cu 10.000 euro, in urma salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemanator, Di Canio, in varsta de 37 ani, fusese suspendat o etapa si in urma partidei Lazio – Juventus Torino, scor 1-1. Di Canio afirmase atunci ca modalitatea de a-si manifesta bucuria in teren nu are nici o legatura cu politica, dar Comisia de Disciplina a considerat ca un salut in acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
112 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger