AcasăRecomandari Steaua va fi exclusa din Liga Campionilor!

Steaua va fi exclusa din Liga Campionilor!

„Nu exista iertare pentru cazurile de coruptie!”, este mesajul lansat de forul suprem european in cazul Steaua. Daca Gigi Becali va fi condamnat pentru dare de mita in dosarul „Valiza”, atunci campioana Romaniei risca excluderea din cupele europene!

Michel Platini vrea ca UEFA sa taie in carne vie in cazurile de coruptie

Chiar daca Liga Profesionista si Federatia incearca sa scape Steaua de judecata sportiva, campioana Romaniei nu va fi iertata pe plan international; cazul „Valiza” este atent monitorizat de UEFA, anunta Thomas Giordano, ofiterul de presa al forului de la Nyon, intr-o declaratie acordata „Gazetei Sporturilor”: „Daca Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania va decide altfel decat instantele sportive, atunci ne vom afla intr-o situatie asemanatoare cazului Fenerbahce, din punct de vedere al contradictiei dintre solutii. Noi si acum analizam cazul Fenerbahce, este un dosar cu mii de file. Dupa sentinta definitiva din civil, asteptam sa vedem daca instantele sportive din Romania redeschid cazul si vom actiona in functie de decizia lor pentru ca Steaua participa in cupele europene”. In iulie 2011, clubul Fenerbahce Istanbul a fost acuzat de procuratura turca de trucarea unor partide, iar mai multi conducatori au fost retinuti de Politie. Chiar daca Federatia a iertat gruparea de pe „Inonu”, nedictand nicio sanctiune pe linie sportiva, UEFA a intervenit peste acest for: Fener a fost exclusa din Liga Campionilor, iar Federatia a incasat o amenda drastica si un avertisment ca va fi dezafiliata daca pe viitor mai arata clementa fata de cazurile de coruptie!

In Romania, Dumitru Dragomir (presedinte LPF si vicepresedinte FRF) a dat, deja, verdictul, inainte sa afle decizia ICCJ: „Steaua nu risca nimic, nu vom lua nicio masura impotriva clubului. Conform regulamentului, faptele s-au prescris”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
2.392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger