AcasăSPORTSteaua se muta definitiv pe "National Arena"!

Steaua se muta definitiv pe „National Arena”!

Acesta este ultimul sezon in care echipa va mai disputa meciuri pe legendarul stadion din cartierul Ghencea. Incepand cu stagiunea 2012-2013, toate jocurile de „acasa” se vor desfasura pe ultramoderna „National Arena”.

Rusescu a marcat cu Gloria, dar in Ghencea n-a avut cine sa-l aplaude

Nu toate lucrurile au fost roz la partida Steaua – Gloria Bistrita, incheiata duminica seara cu victoria categorica a gazdelor, scor 4-0. Nemultumit de reteta financiara rezultata in urma acestui meci – doar 7.000 de spectatori prezenti in tribune! -, finantatorul Becali si-a anuntat apropiatii ca, incepand cu sezonul urmator, Steaua nu va mai evolua pe aceasta arena.

Stadionul Steaua, la primul meci, in 1974

„Platesc mai mult decat scot”, este argumentul folosit de latifundiar. Realitatea ii da dreptate lui Becali. Joi seara, cu Molde, in Europa League, pe „National Arena” au fost 43.000 de fani, numai din bilete incasandu-se aproape 300.000 de euro. Peste numai trei zile, cu Gloria Bistrita, in etapa 13 a Ligii 1, asistenta a scazut la 7.000. Iar incasarile, cu mult sub cheltuieli. Doar chiria in Ghencea, pentru un joc, il costa pe Gigi Becali 24.400 de euro. La acesti bani se mai adauga 10.000 euro pentru firma de paza si inca 5.000 de euro curatenia si alte depedente. „In total, cu tot cu TVA, ajung la cheltuieli de 50.000 de euro doar pentru o partida”, declara patronul Stelei. Media spectatorilor in cele sase meciuri disputate in Ghencea, in sezonul actual, este de 10.678, de patru ori mai mica decat media rezultata in urma partidelor jucate pe „National Arena”.

Stadionul din Ghencea, o „casa” inaugurata in 1974

Pana nu cu multi ani in urma, stadionul „Steaua” trecea drept cea mai moderna arena din Romania. Construit intre 1973 si 1974, stadionul pe care legendara generatie a lui Duckadam, Belodedici, Iovan, Piturca, Lacatus sau Majearu avea sa nasca cea mai mare performanta a cluburilor romanesti, castigarea CCE, a fost „casa” Stelei si la bine, dar si la rau. Arena a fost modernizata  in 1996, dar cu trecerea timpului, stadionul „ros-albastrilor” si-a pierdut din maretia de alta data. Conflictul dintre Gigi Becali si MApN avea sa-l convinga pe finantator ca trebuie sa mute echipa in alta parte, cu atat mai mult cu cat chiria era mult peste ceea ce oferea baza sportiva. Dupa cateva „escapade” prin tara – vezi meciurile jucate la Buzau, Constanta sau Ploiesti, Steaua si-a gasit „culcus” pe „National Arena”, iar luxul de acolo, precum si afluenta publicului, au facut ca liderul Ligii 1 sa realizeze ca o echipa de talia Stelei merita sa joace pe un stadion de high class.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
966 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger