AcasăSPORTSteaua s-a intarit masiv in ultima zi de mercato: Tunuri pentru Liga

Steaua s-a intarit masiv in ultima zi de mercato: Tunuri pentru Liga

Wesley a marcat un gol la fiecare doua meciuri jucate pentru Al Hilal

Campioana Romaniei a incasat, deja, o treime din suma pentru care a fost cedat Vlad Chiriches la Tottenham Hotspur si a spart banii aducand jucatori care ar trebui sa intareasca lotul antrenat de Laurentiu Reghecampf.

Fernando Varela are, deja, 37 de meciuri jucate in Liga I

Fata de sezonul de primavara, in care a eliminat-o pe Ajax Amsterdam din Europa League si a batut-o pe Chelsea Londra, Steaua Bucuresti a pierdut doi jucatori de baza, Vlad Chiriches si Raul Rusescu. Totusi, pe ultimii metri ai perioadei de mercato, campioana Romaniei a inregimentat inlocuitori pe masura. Fernando Varela, de la FC Vaslui, i-a costat pe stelisti 1,4 milioane de euro si a semnat un contract pe trei ani, urmand sa incaseze un salariu de 240.000 de euro pe an.

Wesley a marcat un gol la fiecare doua meciuri jucate pentru Al Hilal

Constienti ca pentru Steaua urmeaza un sezon de toamna incarcat, in care trupa lui Reghecampf se bate pe trei fronturi, oficialii campioanei au mai rezolvat si achizitiile mijlocasilor Ionut Neagu si Laurentiu Iorga, ambii de la Otelul Galati. Steaua plateste 1,4 milioane de euro pentru cei doi jucatori, staff-ul “ros-albastrilor” luand in calcul inclusiv posibilitatea de a se desparti din iarna de Bourceanu, Cristi Tanase sau Adi Popa.

Laurentiu Iorga a evoluat numai pentru Otelul Galati pana acum

Marea vedeta a perioadei de mercato, Wesley Lopes (Al Hilal) se intelesese cu oficialii Stelei sa incaseze o prima de instalare de 250.000 de euro si un salariu de 30.000 de euro pe luna, dupa ce semna un contract valabil pe 10 luni. Steaua isi asigurase si un drept de preemptiune pentru sezonul 2014-2015 , in care Wesley sa incaseze acelasi salariu, dar mutarea intrase in impas aseara din cauza relatiei contractuale dintre brazilian si Al Hilal.

Ionut Neagu stie cu ce se mananca meciurile de UEFA Champions League (sursa foto fifa.com)

Tactica lui MM o costa pe Steaua 700.000 de euro

In incercarea de a face economie la buget, Mihai Stoica, managerul general al Stelei, a refuzat, initial, sa-l aduca pe Fernando Varela pentru numai 700.000 de euro. MM spera ca gruparea din Ghencea sa-l aduca gratis pe cehul Vit Benes, de la FK Jablonec, sau pe portughezul Andre Pinto, de la Panathinaikos. Niciunul dintre jucatorii doriti nu a fost, insa, pe placul patronului Gigi Becali. Acesta l-a refuzat pe Benes pentru ca cehul are un singur rinichi si s-ar putea sa nu faca fata fizic la un nivel ridicat, iar la Andre Pinto s-a renuntat pentru ca portughezul a evoluat rar in ultima perioada. In cele din urma, MM Stoica a revenit pe pista Varela. Adrian Porumboiu, patronul vasluienilor, profitand de presiunea la care sunt supusi stelistii inainte de finalul perioadei de mercato, a dublat pretul solicitat si a mai obtinut inca 700.000 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger