AcasăSPORTSteaua debuteaza in "Liga Banilor"

Steaua debuteaza in „Liga Banilor”

Laurentiu Reghecampf si-a propus sa califice Steaua in "optimile" Ligii Campionilor

Primul meci din grupa E a Ligii Campionilor da startul calculelor financiare pentru Steaua Bucuresti. Simpla prezenta in competitie se premiaza cu 8,6 milioane euro, insa jucatorii lui Laurentiu Reghecampf au misiunea de a strange cat mai multe puncte, recompensate de UEFA cu alte milioane de euro!

Laurentiu Reghecampf si-a propus sa califice Steaua in "optimile" Ligii Campionilor

Atat pentru campioana Romaniei, cat si pentru Schalke 04, participarea in competitia regina intercluburi echivaleaza cu iesirea dintr-un impas financiar care ar fi putut duce la faliment! In cazul Stelei, trebuie tinut cont si de faptul ca arestarea patronului Gigi Becali a zdruncinat clubul din temelii, existand temeri ca echipa se va destrama urmare a problemelor cu legea avute de latifundiarul din Pipera. Asadar, accederea in grupele UEFA Champions League – dupa trei tururi preliminare in care si-au calcat in picioare adversarii intalniti – ii salveaza pe „ros-albastrii”, care acum asteapta prima transa din cele 8,6 milioane de euro cuvenite fiecareii formatii care a trecut cu bine de play-off! Insa obiectivul echipei „militare” este sa stranga cat mai multe puncte, atat pentru a obtine calificarea in primavara europeana, cat si pentru sumele imense puse in joc de UEFA la fiecare victorie (un milion de euro pentru trei puncte castigate).

Bilete scumpe, dar la mare cautare

Cu toate ca sefii clubului au stabilit preturi uriase de acces la meciurile de pe teren propriu, fanii Stelei se inghesuie sa cumpere bilete. Vanzarea online merge excelent, dovada cele 10.000 de pachete deja cumparate de suporteri; majoritatea si-a rezervat locuri la inelul intermediar de la peluza intai, insa au fost cumparate si multe tichete la lojele VIP 1 si VIP 2. Primul joc acasa al campioanei este programat pe 1 octombrie, cu Chelsea Londra, detinatoarea Europa League.

Boateng (stanga) a venit la Schalke in plina criza financiara

Schalke e in pragul falimentului

La fel ca Steaua, si Schalke 04 se agata cu disperare de participarea in Liga Campionilor. Nemtii au datorii in valoare de 255 de milioane de euro, „cu 70 de milioane peste limita de indatorare permisa in 1.Bundesliga”, dupa cum sustine „Kicker”. Chiar si asa, oficialii de pe „Veltins Arena” si-au permis sa-l cumpere cu 12 milioane de euro pe Kevin Prince Boateng, de la AC Milan, tocmai in speranta unui parcurs cat mai lung – si cat mai banos, evident! – in Liga Campionilor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger