AcasăSPORTSteaua Bucuresti este noua campioana nationala la fotbal!

Steaua Bucuresti este noua campioana nationala la fotbal!

Cu cinci etape inainte de finalul campionatului, Steaua Bucuresti si-a asigurat, deja, la 24-lea titlu din istorie, dupa ce s-a impus, cu 2-0, impotriva formatiei Pandurii Targu Jiu, iar Petrolul Ploiesti a facut doar 2-2 pe terenul lui CS Severin.

Etapa a 29-a a Ligii I la fotbal a inceput cum nu se putea mai bine pentru Steaua, trupa antrenata de Laurentiu Reghecampf impunandu-se de o maniera entuziasmanta impotriva formatiei de pe locul 2, Pandurii Targu Jiu.

In urma succesului obtinut vineri seara, Steaua mai avea nevoie ca Petrolul sa faca un pas gresit, iar ploiestenii au comis-o chiar in Sambata Mare, trupa lui Cosmin Contra facand doar egal la Severin, 2-2.

Ploiestenii au condus in doua randuri, gratie golurilor marcate de Bokila si Hamza, si s-au jucat cu ocaziile, iar acestea s-au razbunat, CS Severin egaland la 2 pe final.

Culmea, golul care a dus titlul in Ghencea a fost inscris de Dorel Stoica, jucator aruncat precum o masea stricata de cei de la Steaua.

Cu cinci etape inainte de finalul campionatului, Steaua are 16 puncte avans fata de Petrolul si Pandurii, astfel ca gruparea „ros-albastra” nu mai poate pierde, matematic, titlul de campioana.

Este al 24-lea titlu cucerit de Steaua in istorie, dar primul dupa o pauza de sapte ani. De altfel, titlul revine in Capitala dupa o pauza de sase ani, perioada in care CFR Cluj a reusit o tripla, iar Unirea Urziceni si Otelul Galati au castigat si ele cate un titlu. Ultimul echipa din Bucuresti care a castigat titlul de campioana a fost Dinamo in 2007.

author avatar
Cristi Ionita
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger