AcasăSPORTSteaua, antrenamente in Ghencea, dar meciuri pe Arena Nationala

Steaua, antrenamente in Ghencea, dar meciuri pe Arena Nationala

Becali a obtinut acordul MApN sa foloseasca baza de cantonament din Ghencea

Dupa mai multe incercari de a fi primit in audienta la MApN, Gigi Becali s-a intalnit in sfarsit cu reprezentantii Armatei.

Becali a obtinut acordul MApN sa foloseasca baza de cantonament din Ghencea

Din rezumatul pe scurt facut chiar de el, reiese ca „Razboinicul luminii” a intrat la discutii cu ideile sale si a iesit cu un scurt „am inteles, sa traiti!”.
Prima veste buna este si singura pe care Gigi o poate da suporterilor campioanei. Echipa va reveni in Ghencea, dar doar pentru antrenamente, partidele oficiale urmand a le disputa tot pe Arena Nationala. „M-am vazut cu juristul Armatei, nu al CSA-ului. Am ajuns la concluzia ca cel mai important lucru este pacea si bunacredinta. Mi-au spus ca putem face toate demersurile pentru antrenamente, facem un tarif. Dupa doua luni, se termina campionatul, deci, daca se poate mai devreme, ne antrenam cu drag in Ghencea”, a declarat Becali, care s-a referit si la chestiunea stadionului: „ Mi-au spus ca nu are rost sa jucam in Ghencea pentru ca maine-poimaine vor incepe demolarile. Stadionul se va mari, va ajunge la 55-60.000 de locuri si o sa fie platit din fondul de investitii roman. Il vor face pentru Euro 2020”.

„Cumpar sigla, dar nu dau 1 milion pe ea”

Si problema siglei a fost atinsa in discutiile purtate la sediul MApN. Gigi Becali le-a transmis reprezentantilor Armatei ca se va inscrie la negocieri, dar nu are de gand sa plateasca un milion de euro pe sigla: „Pana pe 2 aprilie, sigla va fi evaluata si se va sti cat costa licentierea ei pentru un an. O vor scoate la licitatie. Le-am spus ca, daca vor face un pret rezonabil, pe care-l pot plati, eu il platesc cu bucurie. Dar, daca vor face un pret mare, nu platesc. Si asa o fac numai ca sa atrag suporterii… In functie de reteta financiara pe care o fac in Liga Campionilor, voi veni la prima, la a doua sau la a treia licitatie. Un milion de euro pe an e foarte mult. Ca sa faca un milion, o sigla trebuie sa produca cel putin un milion si un leu. Dinamo are salarii de un milion pe an, cu tot cu taxe”.

Obligat sa schimbele numele clubului

Referitor la evaluarea brandului „Steaua” la 57,3 milioane de euro, Gigi Becali afirma ca a inteles de la juristii Armatei de ce s-a ajuns la aceasta suma: „Mi-au mai spus ca acea evaluare de 57,3 milioane de euro tine de toate cupele, trofeele si medaliile castigate de catre toti sportivii din 1947 pana acum”.
Totusi, un „porumbel” i-a scapat lui Becali, de la negocierile cu MApN-ul: „Nu am nicio problema cu procesele intentate de Armata. Ei cer ca clubul meu sa nu se mai numeasca Steaua”. Cu alte cuvinte, Becali trebuie sa modifice numele sub care clubul este inregistrat la Registrul Comertului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger