AcasăSPORTStarul Mondialului din 2002, batut intr-o carciuma

Starul Mondialului din 2002, batut intr-o carciuma

Lumea fotbalului a dat multi eroi de o noapte, iar unul dintre acestia si-a trait momentul de glorie la Campionatul Mondial din 2002, din Japonia si Coreea de Sud.

Senegalezul El Hadji Diouf, caci despre el este vorba, a facut istorie la turneul final asiatic, atacantul ducandu-si, practic, nationala pana in faza sferturilor de finala.

Cu Diouf in prim plan, Senegal a trecut, in grupe, de Franta, 1-0, si a facut egal cu Danemarca, 1-1, si cu Uruguay, 3-3, calificandu-se in optimi de pe locul 2. A urmat victoria cu Suedia, 2-1 dupa prelungiri, si infrangerea suferita in sferturi, in fata Turciei, 0-1, tot dupa prelungiri.

Desi nu si-a trecut numele pe lista marcatorilor, Diouf a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti senegalezi, evolutiile sale aducandu-i un transfer la FC Liverpool.

Atacantul a mai evoluat pentru Bolton Wanderers, Sunderland, Blackburn sau Glasgow Rangers, dar s-a stins rapid, mai ales din cauza caracterului capricios. La 31 de ani, Diouf a ajuns sa joace pentru Leeds United, in Liga a doua engleza, dupa ce a trecut si pe la Doncaster Rovers.

Iar caracterul capricios i-a adus si bataia pe care a incasat-o la inceputul saptamanii. Aflat intr-o carciuma din Dakar, Diouf s-a luat de mai multi tineri pe care i-a facut „saraci”. Acestia s-au revansat administrandu-i o bataie sora cu moartea in baia localului. Fotbalistul, aflat intr-o evidenta stare de ebrietate, a fost salvat cu greu de bodyguarzii sai.

author avatar
Cristi Ionita
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger