AcasăSPORTStartul campionatului egiptean amanat: noua luni fara fotbal!

Startul campionatului egiptean amanat: noua luni fara fotbal!

La Port Said, fotbalistii de la Al Ahly au fugit pe unde au putut

Federatia Egipteana de Fotbal a decis ca noul sezon din prima liga sa fie amanat din cauza problemelor de securitate inregistrate in majoritatea oraselor care ar urma sa gazduiasca partide.

La Port Said, fotbalistii de la Al Ahly au fugit pe unde au putut

Fanii egipteni au ramas fara fotbal de circa noua luni, mai exact de la teribilul incident care a avut loc la Port Said, pe 1 februarie, in timpul meciului dintre Al Masry si Al Ahly. Atunci, sustinatorii echipei gazda au invadat terenul si i-au atacat brutal atat pe jucatorii, cat si pe fanii lui Al Ahly.

Se spune ca fanii lui Al Masry au primit arme chiar din partea armatei

Bilantul a fost unul tragic: 79 de persoane au murit si peste 1.000 au fost ranite. S-a zvonit ca macelul ar fi fost pus la cale de forte militare, verdictul federatiei fiind anularea sezonului 2011-2012. Peste vara, oficialii Federatiei Egiptene sperau ca lucrurile sa revina la normal, dar incidentele care s-au petrecut in intregul Egipt in ultima perioada au dat peste cap planurile organizatorilor. Programat initial sa inceapa sambata, 20 octombrie, stagiunea 2012-2013 a fost amanata pe termen nedefinit, ajungandu-se la concluzia ca nu exista posibilitatea de a se oferi protectia fanilor si jucatorilor la meciuri.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger