AcasăSPORTSpectacol la concursul de canari slavujari

Spectacol la concursul de canari slavujari

Reprezinta mai degraba o pasiune decat un sport, insa iubitorii de canari si-au organizat concursurile pe principii solide: au punctaj, premii si chiar arbitri!

In urma cu o saptamana, mai exact sambata, 26 octombrie, a avut loc cea de-a doua editie a Concursului de Canari de Cantec Slavujar. La competitie au luat parte un numar de zece crescatori, cu un total de 50 de pasari. Condusa de sarbul Branislav Karajovic si avandu-i drept asistenti pe romanii Bujor Vasile si Florea Neacsu, brigada de arbitri l-a desemnat castigator la categoria „canari tineret” pe Sorin Florea, cu un total de 135 de puncte. Podiumul a fost completat de Manolescu Stefan, ale carui inaripate s-au clasat pe treapta a doua si a treia. Fara surprize a fost si concursul rezervat canarilor seniori, acolo unde s-a impus tot Sorin Florea (112 puncte), la mare distanta de Scarlat Catalin (78 puncte). Pe 9 noiembrie va avea loc cea de-a treia editie a acestui inedit concurs, care va fi un fel de pregatire in vederea marelui Concurs International al Canarilor de Cantec Slavujar „Grand Balkan”, editia a doua, programat pe 30 noiembrie, tot la Bucuresti. Si-au confirmat deja prezenta pasionati din Serbia, Macedonia si Albania, in concurs urmand a fi inscrisi peste 100 de canari.

In alta ordine de idei, Asociatia Ornitologica Romana va organiza in zilele de 6, 7 si 8 decembrie, la Magazinul „Bucur Obor”, Expozitia nationala de pasari exotice, la care vor fi expusi canari, papagali de diferite specii, pasari indigene (reproduse in captivitate) cu diferite mutatii de culori, sticleti, mugurari, florinti, scatii sau cintezoi, dar si hibrizi intre aceste specii si canar.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger