AcasăSPORTSorti infernali pentru tenismenii romani de la Australian Open

Sorti infernali pentru tenismenii romani de la Australian Open

Tragerea la sorti pentru turneul de tenis Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a scos in fata reprezentantilor Romaniei adversari aproape imposibili, mai ales pe tabloul feminin.

Astfel, Monica Niculescu si Edina Gallovits, doua dintre jucatoarele din Romania calificate direct pe tabloul principal, au misiuni extrem de dificile in runda inaugurala a competitiei de la Antipozi. Monica o va infrunta pe Victoria Azarenka, liderul mondial, iar Edina pe americanca Serena Williams, jucatoare aflata pe un evident trend ascendent dupa ce a castigat, in jumatatea a doua a anului trecut, Wimbledon, US Open, Turneul Campioanelor si medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Celelalte jucatoare din Romania calificate pe tabloul principal de la Australian Open vor evolua dupa cum urmeaza: Sloane Stephens – Simona Halep, Sorana Cirstea – Coco Vandeweghe, Alexandra Cadantu – Heather Watson si Irina Begu – Arantxa Rus.

La masculin, Romania are doar doi reprezentanti pe tabloul de simplu. Adrian Ungur il va infrunta pe rusul Evgheny Donskoy, iar daca trece de acesta are mari sanse sa dea tot peste un rus, Mihail Iujnai. Victor Hanescu are un meci cat se poate de greu cu japonezul Kei Nishikori, favoritul numarul 16.

Favoritii au meciuri relativ usoare in primul tur. Novak Djokovic il va infrunta pe francezul Paul Henri Mathieu, Andy Murray pe olandezul Robin Haase, iar Roger Federer pe francezul Benoit Paire.

author avatar
Cristi Ionita
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger