AcasăSPORTSorin Florea trage un semnal de alarma: „Tot sportul romanesc, nu doar...

Sorin Florea trage un semnal de alarma: „Tot sportul romanesc, nu doar boxul, se prabuseste!”

Sorin Florea cu Viorel Simion

Demult apuse par vremurile cand boxeurii romani bagau spaima in orice adversar intalnit in ring; calcau mandrii si apasat, cu pieptul umflat si incredere data de o pregatire adecvata, cu adevarat spartana. Prezentul doare, iar viitorul produce frisoane. Am stat de vorba cu Sorin Florea, un prieten apropiat al boxului, si discutia a alunecat, usor, spre dezamagirea provocata de un sistem ce pare a ingropa nu doar pugilismul, ci intreg sportul romanesc.

Sorin Florea cu Viorel Simion

Prezent de ani buni in lumea boxului, Sorin Florea ii manageriaza azi pe Viorel Simion si Bogdan Dinu. Pentru cei doi „copii” ai sai, a semnat un parteneriat cu Greg Cohhen Promotions, in speranta ca promovarea lor in America se va face mult mai usor; contractul prevede ca GCP sa le achite salariile si sa le „produca” meciuri boxeurilor romani. Daca la inceput partea americana nu si-a respectat intocmai obligatiile, acum lucrurile par sa intre pe fagasul normal, iar cel putin pentru Dinu urmeaza o confruntare decisiva. In ring il asteapta Kubrat Pulev, cu invingatorul din acest meci (programat in martie, pe 23, la Costa Mesa, California) avand asigurat statutul de challenger la centura IBF (categoria supergrea), detinuta in prezent de Anthony Joshua. Iar o astfel de lupta garanteaza si burse pe masura, de ordinul milioanelor de dolari!

Sorin Florea cu Bogdan Dinu

Problema e ca Bogdan Dinu a fost anuntat cu doar 5 saptamani inainte ca urmeaza „Razboiul Balcanilor”, cu Pulev. Sorin Florea explica de ce: „La acest nivel in box nimeni nu te asteapta. Trebuie sa fi mereu pregatit, sa stai tot timpul in garda, cum se spune”. Din acest moment al discutiei, ajungem la mentalitatea pugilistului roman si de aici purtam dialogul si spre celelalte ramuri. „Tocmai pentru ca prezentul inseamna o provocare constanta, eu le transmit tuturor boxeurilor ca trebuie sa aiba o pregatire de fier. Ore intregi, zi de zi, luna de luna, altfel n-au nicio sansa. Nu-i de ajuns sa ai conditii de antrenament moderne, sa stiti ca am vazut prin Chicago si alte orase sali mult sub ce avem noi in Romania, dar, Doamne, tinerii aia musca din tine cand urca in ring. Ei stiu ca boxul e o lupta pentru supravietuire, constientizeaza importanta vitala a unei lovituri. Si asa-i in toate sporturile; strainii ne sunt superiori pentru ca au alta mentalitate, de mici sunt construiti sa lupte pe viata si pe moarte chiar si la antrenamente, ca sa nu mai spunem de concursuri”.

King Promotion, firma de impresariat prezidata de Sorin Florea, este fara doar si poate un nume de referinta in industria boxului autohton, iar prezenta ei in gale peste Ocean nu face decat sa confirme seriozitatea si profesionalismul ce i-au caracterizat activitatea de-a lungul anilor. Din pacate, la fel ca-n toate sporturile, King Promotion deplange lipsa ajutorului pentru box – televiziunile prefera sa promoveze evenimente de slaba calitate si care nu au nicio legatura cu nobila arta a boxului, iar sponsorii fug cu desavarsire, „incurajati” de legislatia in vigoare, care mai degraba alunga investitiile decat le atrage!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
864 afisari

1 COMENTARIU

  1. E de preferat pugilist în loc de boxeur, cât despre mândrii (cu doi i, adică greșit), ce să mai zici? N-am citit mai departe, unii sunt semidocți incurabili, bă chiar semi-analfabeți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger