AcasăSPORTSolskjaer regreta ca FK Molde nu va juca in Ghencea: "Stadionul ala...

Solskjaer regreta ca FK Molde nu va juca in Ghencea: „Stadionul ala mi-a purtat noroc in 2002!”

Norvegianul tinde sa devina rapid un antrenor de top

Forma impresionanta aratata de Steaua, atat in campionat, cat si in Europa League, il face pe legendarul Ole Gunnar Solskjaer, ajuns antrenor la FK Molde, sa considere ca romanii sunt favoriti diseara, pe „National Arena”.

Norvegianul tinde sa devina rapid un antrenor de top

Fostul atacant al lui Manchester United recunoaste ca Steaua are o forta ofensiva redutabila (a marcat deja 38 de goluri in actualul sezon) si mizeaza pe un public numeros si fanatic. Ole Gunnar Solskjaer este impresionat de parcursul Stelei in ultima perioada, echipa neinvinsa din 27 august (1-3 cu FC Vaslui), perioada in care a inregistrat opt victorii si numai doua rezultate de egalitate.

In 2002, in Ghencea, Gunnar Solskjaer i-a facut zile fripte lui Gica Popescu

Totusi, Solskjaer anunta ca Molde nu este foarte interesata de meciul de la Bucuresti, tehnicianul norvegian urmand sa menajeze o serie de jucatori. FK, reprezentanta unui orasel cu numai 25.000 de locuitori, viseaza la banii pe care i-ar putea obtine in sezonul viitor, in grupele Champions League, astfel ca pune mai mare pret pe titlul in Tippeligaen, unde se bate cu Rosenborg. Cele doua formatii sunt la egalitate de puncte, 52, cu numai patru etape inainte de finalul sezonului in Norvegia, dar numai campioana merge in preliminariile UCL. Astfel, stelistii pot profita de degringolada din tabara adversa, mai ales ca Laurentiu Reghecampf considera ca elevii sai trebuie sa fructifice avantajul terenului si sa obtina o victorie care, in mare masura, asigura calificarea „ros-albastrilor” in primavara europeana.

In alta ordine de idei, lui Solskjaer ii pare rau ca meciul cu Steaua nu se va juca in Ghencea, arena ce i-a purtat noroc acum un deceniu. Pe 12 octombrie 2002, Norvegia a invins Romania la Bucuresti, cu 1-0, intr-un meci disputat in preliminariile Euro 2004. Solskjaer a fost titular atunci, a pasat decisiv la golul marcat de Iversen, in minutul 84, si i-a cedat locul, pe final, lui Rushfeldt. Actualul antrenor al lui Molde isi aminteste despre acel meci ca „s-a disputat pe o vreme urata, pe un teren foarte greu, dar spectatorii au facut o atmosfera extraordinara, desi ploua torential”. De altfel, in returul din acea campanie de calificare, Norvegia si Romania au facut 1-1, Solskjaer transformand penalty-ul acordat in urma unui hent comis de Cristian Chivu.

author avatar
Cristi Ionita
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger