AcasăRecomandariSoc! Meciul Steaua - Chelsea nu va putea fi urmarit de milioane...

Soc! Meciul Steaua – Chelsea nu va putea fi urmarit de milioane de romani!

Cea mai mare asociatie a statiilor radio-tv publice din Europa, entitate la care TVR este afiliata din 1993, a decis sa recurga la un gest extrem, fara precedent, fata de postul national de televiziune romanesc. Este o decizie care va afecta milioane de romani, platitori de taxe!

Stelistii spera sa aiba motiv de bucurie si dupa meciul cu Chelsea

Din cauza neachitarii facturilor catre EBU din ultimii patru ani – obligatii de plata care depasesc 15 milioane de franci elvetieni -, asta desi TVR a primit nenumarate somatii in acest sens, in urmatoarele zile se va trece la taierea tuturor circuitelor de transmisiuni privind programele multilaterale receptionate de TVR din reteaua EBU.

Degeaba platim taxe!

Masura prevede inclusiv semnalul de la partidele din UEFA Champions League. In aceste conditii, milioane de romani, care nu receptioneaza canalele private DigiSport si DolceSport, vor fi vaduviti de cel de-al doilea meci al Stelei din faza grupelor Ligii Campionilor, duelul cu Chelsea Londra, programat pe data 1 octombrie. In mod normal, acest joc, contand pentru etapa a doua a fazei grupelor, urma sa fie difuzat pe trei canale romanesti: TVR, DigiSport si DolceSport. Din pacate pentru milioanele de abonati ai TVR, platitori de taxe, confruntarea de pe „Arena Nationala” are sanse extrem de mici sa fie urmarita „live” pe canalul national de televiziune, mai ales daca avertismentul EBU – transmis in scris la mijlocul saptamanii trecute – va fi pus in aplicare.

TVR, exclusa din EBU?

In timpul dezastruoaselor „guvernari” Tudor Giurgiu, Alexandru Lazescu si Valentin Nicolau, cei de la European Broadcasting Union au tot trimis TVR-ului somatii de plata pentru facturile neachitate, datoria TVR fiind estimata, recent, la 15 milioane de franci elvetieni. Nici esalonarea datoriilor (cu care fostul presedinte director general Alexandru Lazescu se lauda) nu a adus nimic nou in raporturile dintre Societatea Romana de Radio si Difuziune si EBU, astfel ca organismul european a decis sa puna piciorul in prag. Si o va face in cel mai drastic mod: va taia circuitele de transmisiuni! In plus, pana la stingerea litigiului financiar, reprezentantii TVR vor fi exclusi de la toate intrunirile organizate sub egida EBU, postul national de televiziune devenind o paria in acest organism. Daca masura EBU se va prelungi, TVR va rata si Campionatul Mondial de Gimnastica artistica, gazduit de orasul belgian Antwerp, in perioada 30 septembrie – 6 octombrie!

author avatar
Mihai Koblenko
4.005 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger