AcasăSPORTSoc in fotbal: Timisoara si Bistrita retrogradate

Soc in fotbal: Timisoara si Bistrita retrogradate

Vicecampioana FC Timisoara si Gloria Bistrita, locul 15, nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, aceeasi decizie fiind luata si in cazul Universitatii Craiova, a anuntat, marti, presedintele Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi, in timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget. Timisoara si Bistrita primisera licenta din partea comisiei de prima instanta, dar directorul de licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a facut apel. Craiova nu a primit licenta din cauza datoriilor si a facut apel la aceasta decizie.

In schimb, cluburile Otelul Galati, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Astra Ploiesti, FC Brasov, Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Medias, Sportul Studentesc, FCM Târgu Mures si CFR Cluj au primit licenta pentru Liga I. Victoria Branesti, care nu a facut apel, nu a primit licenta, in timp ce Unirea Urziceni nu a depus dosarul de licentiere.

Echipa FC Vaslui va participa în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, in locul Timisoarei, Gaz Metan Mediaş va evolua în preliminariile Ligii Europa, iar Sportul Studenţesc va juca şi în sezonul viitor i  Liga I.

Tabloul complet al formaţiilor româneşti în cupele europene este următorul:

Liga Campionilor: Oţelul Galaţi (grupe), FC Vaslui (turul trei preliminar);

Liga Europa: Rapid Bucureşti şi Steaua Bucureşti (play-off), Dinamo Bucureşti (turul trei preliminar), Gaz Metan Mediaş (turul doi preliminar).

Echipa Sportul Studenţesc va evolua şi în sezonul viitor al Ligii I, după ce nici Victoria Brăneşti, Universitatea Craiova şi Unirea Urziceni nu au primit licenţă, iar cel de-al doilea loc rămas liber va reveni unei formaţii din Liga a II-a. Din eşalonul secund au promovat Ceahlăul Piatra Neamţ şi Concordia Chiajna din Seria I, în timp ce în Seria a II-a lupta pentru accederea în Liga I se duce între Petrolul Ploieşti, FC Bihor şi CS Mioveni.

 

 

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger