AcasăSPORTSoc in Banat: Poli scoasa din Europa, risca si retrogradarea din Liga...

Soc in Banat: Poli scoasa din Europa, risca si retrogradarea din Liga 1

Marian Iancu, finantatorul lui Poli Timisoara, a facut o gafa uriasa

Rasturnare de situatie incredibila la Timisoara. Poli nu a obtinut licenta de la UEFA si, nu doar ca va rata Liga Campionilor, dar nici Liga lui Mitica nu o mai prinde. Potrivit Gazetei Sporturilor, Poli Timisoara a obtinut licenta pe plan intern, desi a avut probleme de o divizare a societatii care administreaza clubul, fapt interzis de UEFA.

Marian Iancu, finantatorul lui Poli Timisoara, a facut o gafa uriasa

Se pare ca cei de la Comisia de Licentiere, pentru a fi siguri ca au procedat corect dand licenta Timisoarei, au trimis dosarul la UEFA, care l-a respins. Rezultatul: Poli nu poate juca in Europa.

Pentru a nu fi in contradictie cu linia UEFA, Federatia Romana de Fotbal a facut apel la decizia de acordare a licentei interne. Apelul se va judeca luni sau marti. Daca pierde, Poli nu va mai putea juca nici in Liga 1.

Patronul Timisoarei a luat foc si il ataca violent pe Viorel Duru de la Comsia de Licentiere a FRF: „Un dobitoc de la Federatie, domnul Duru, a continuat sa faca demersuri impotriva noastră. Noi avem licenta la club, o s-o postez pe site-ul oficial al clubului. Duru minte si dezinformeaza UEFA, incearca sa ne faca in continuare, dupa ce nu a reuşit prima data. Este un om care lucreaza impotriva fotbalului romanesc, nu intelege nimic si nu respecta legea romaneasca. Nici macar nu are vreo competenta profesionala.

Banii sunt principalul motiv pentru care se intampla lucrurile acestea astea. Domnul Duru are un interes financiar enorm care il impinge sa ne puna asemenea piedici. O să cer 5-10 milioane de euro federatiei la Lausanne pentru că sunt in culpa de ce pateste Poli Timisoara„, a spus Iancu la televiziunea sportro.

Prin divizarea societatii, datoriile clubului au fost trecute pe o alta firma pentru a nu afecta obtinerea licentei. Doar ca practica este interzisa de UEFA. In trecut, Timisoara a mai avut astfel de probleme, dar, datorita relatiilor presedintelui clubului, Chivorchian cu Dumitru Dragomir, seful LPF, care ii este nas, i s-au trecut cu vederea manevrele.

In urma cu doua luni, Gigi Becali avertiza: „Noi am scapat de o contracandidata, de Poli Timisoara, pentru ca nu va lua licenta. Suta la suta am scapat de Poli. Puteti sa o considerati pe Poli Timisoara ca nu va lua licenta de la Federatie si ca va retrograda”.

Insusi Marian Iancu era constient de problemele pe care le poate avea cu licenta. El a negociat cu Gigi Becali transferul lui Goga la Steaua, in cazul in care Poli nu va juca in Europa.

Situatia Timisoarei schimba situatia echipelor care vor juca in Cupele europene:

Otelul Galati – grupele Champions League
(debut: 13/14 septembrie)
FC Vaslui – turul 3 preliminar Champions League
(debut: 26/27 iulie)
Rapid, Steaua – play-off Europa League
(debut: 18 august)
Dinamo – turul 3 preliminar Europa League
(debut: 28 iulie)
Gaz Metan – turul 2 preliminar Europa League
(debut: 14 iulie)

Posibila excludere a Timisoarei din Liga 1 nu ajuta Craiovei, cea mai bine clasata dintre retrogradate, pentru ca nici ea nu a obtinut licenta. Unirea Urziceni si Victoria Branesti nu si-au depus dosarele pentru Liga 1, asa ca echipa care ar putea profita de situatie pentru a ramane in primul esalon este Sportul Studentesc.

Reactii:

Ioan Horoba, vicepresedinte Gaz Metan Medias:

„Nu ma surprinde turnura luata de situatie. Ma asteptam la asa ceva, pentru ca Poli a facut o manevra interzisa de regulament. Nu voiam sa ajungem in Europa asa, ci pe baza regulamentului, dar acum asta e. Va trebui sa refacem tot programul de vara si sa ne pregatim de Europa League„.

Adrian Porumboiu, finantator FC Vaslui:

„Nu cred in informatii de duminica! Timisoara a terminat pe locul 2 prin punctele pe care le-a strans. Eram bucuros daca terminam pe locul 1 si am fi mers direct in grupe. Nu exult de bucurie, pentru ca nu mi-a trecut amaraciunea legată de modul în care am pierdut acest campionat.”

 

author avatar
Radu Padure
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger