AcasăSPORTSOC! Canadienii dau verdictul: "Bute se retrage din activitate"

SOC! Canadienii dau verdictul: „Bute se retrage din activitate”

Informatia ca Lucian Bute este accidentat si meciul cu Jean Pascal a fost amanat i-a lovit in plin pe canadienii care asteptau cu un deosebit interes cel mai tare meci de box din istoria tarii.

Bratul stang i-a adus numeroase victorii, dar ii poate incheia si cariera lui Bute

Romanului i-a recidivat o problema la mana stanga pe care a capatat-o inca de la sfarsitul lui 2011. Atunci, Bute s-a ales cu o mini-fractura dupa meciul cu Glen Johnson.

Boxerului nostru i-au ramas fragmente de oase care ii apasa pe tendoane si provoaca inflamarea acestora. Durerile au devenit din ce in ce mai greu de suportat, iar Bute a trebuit sa intrerupa sedinta de sparring pe care o avea programata miercuri, 1 mai.

Lucian a efectuat un control medical si a incercat sa se trateze cu antibiotice si antiinflamatoare, dar acestea nu au dat rezultatul scontat, iar staff-ul sau a decis ca nu este cazul ca Bute sa forteze.

Romanul va fi operat joi, 9 mai, chiar la Miami. Doctorii angajati de clubul Interbox sustin ca Lucian va avea nevoie de un repaus total de 6 saptamani si o readaptare la efort de maxim 6 luni.

Totusi, presa canadiana sustine ca aceasta accidentare ar putea reprezenta capatul de linie pentru cariera unui boxer legendar. La 33 de ani, daca se certifica scenariul sumbru conform caruia Bute are nevoie de un an de pauza, jurnalistii canadieni sustin ca ar fi aproape imposibil ca romanul sa mai revina in top si ca este probabil ca Lucian sa nu se mai oboseasca prea tare.

Stephan Larouche, antrenorul lui Bute, a precizat ca: „Suntem dezamagiti, dar nu avea rost sa fortam aiurea. Nu este cazul sa-l aruncam pe Lucian in lupta atata vreme cat nu este la 100% din potential. Am luat o decizie gresita, in 2003, cand l-am aruncat in lupta pe Eric Lucas, impotriva lui Danny Green, desi nu era la 100% din potential, iar pentru el acel meci a insemnat inceputul sfarsitului. Nu e cazul sa repetam greseala”.

In mod sigur, mai multe se vor cunoaste abia dupa ce Lucian Bute va efectua operatia de joi. In functie de modul in care aceasta va decurge, romanul va lua o decizie. Un lucru este cert – este aproape imposibil ca Lucian sa mai aiba parte de un meci tare in 2013, fiind greu de crezut ca Interbox il va forta impotriva unui Jean Pascal sau Carl Froch la revenire.

author avatar
Cristi Ionita
603 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger