AcasăSPORTSimona Halep s-a calificat in optimi la Tokyo. Romanca are culoar favorabil!

Simona Halep s-a calificat in optimi la Tokyo. Romanca are culoar favorabil!

Simona Halep isi continua parcursul senzational din 2013, romanca noastra reusind sa se califice, marti, in optimile de finala ale puternicului turneu de tenis de la Tokyo, competitie dotata cu premii in valoare de aproape 2,4 milioane de dolari.

Simona a trecut de germanca Andrea Petkovic, locul 50 mondial, scor 7-6, 6-3, dupa un meci care a durat aproximativ o ora si jumatate. Romanca si-a asigurat 24.300 de dolari si 125 de puncte WTA, ea imbunatatindu-si rezultatul de anul trecut cand s-a oprit in turul al doilea.

Mai mult, Simona a primit o veste foarte buna sambata. Ea o va infrunta, pentru calificarea in sferturi, pe americanca Venus Williams, care a eliminat-o, cu 6-2, 6-4, pe Victoria Azarenka, locul 2 mondial si principala favorita a turneului.

In ciuda victoriei obtinute impotriva Victoriei Azarenka, Venus Williams este considerata un adversar mai facil, jucatoarea din Belarus fiind una dintre singurele tenismene din lume fata de care Simona pare sa mai dezvolte un anumit complex.

In optimile de finala ale turneului de la Tokyo s-a calificat si Sorana Cirstea, favorita numarul 15, care a trecut, cu 6-1, 6-2, de japoneza Misaki Doi. Sorana o va infrunta, in turul urmator, pe rusoaica Svetlana Kuznetova, dupa ce aceasta a trecut, cu 6-4, 6-4, de Sara Errani, favorita numarul 3 si locul 6 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger