AcasăSPORTSimona Halep, revenire din morti

Simona Halep, revenire din morti

„Nu ştiu cum am reuşit să revin, a fost foarte greu. Ea a jucat la un nivel foarte înalt“

Simona Halep s-a calificat in semifinale la Roland Garros, dupa ce a trecut, in trei seturi, de Elina Svitolina. Halep a pierdut clar primul set, cu 3-6, dar a revenit spectaculos in setul secund, cu 7-6, dupa ce adversara sa avusese o minge de meci. Halep a defilat in runda decisiva pe care a luat-o cu 6-0.

Nu ştiu cum am reuşit să<br >revin a fost foarte greu Ea a<br >jucat la un nivel foarte înalt

Meciul a fost unul de infarct. Simona a fost condusa cu 5-1 in setul secund, dar a castigat cinci game-uri consecutive. Mai mult, la 6-5, jucatoarea de 25 de ani a avut sansa sa inchida setul, ratand patru mingi de set, trei dintre ele fiind consecutive. In tie-break, Halep parea ca pierde setul printre degete, la 4-2 pentru Svitolina, dar a castigat apoi 3 puncte consecutive. A venit randul Elinei sa isi adjudece doua puncte la rand si sa ajunga la 6-5, avand o minge de meci salvata de romanca, care a egalat situatia pe tabela, impunandu-se la 6. In cele doua ore si 6 minute de joc, Halep a reusit 2 asi, a comis 3 duble greseli, a avut 26 de mingi direct castigatoare si a facut 27 de erori nefortate. Svitolina a avut un as, 2 duble greseli, a contabilizat 36 de winners, dar si 45 de erori nefortate. In penultimul act la Roland Garros, Halep o va infrunta pe numarul trei mondial, Karolina Pliskova (Cehia), pe care o conduce cu 4-1 in meciurile directe.

Djokovici, umilit de Thiem

Tenismanul sarb Novak Djokovic, nr. 2 mondial si detinatorul titlului, a fost surclasat, ieri, in trei seturi, 7-6 (7/5), 6-3, 6-0, de austriacul Dominic Thiem, in sferturile de finala la Roland Garros. La 23 de ani, Thiem a reusit sa treaca in 2 ore si 15 de un Djokovic care i-a tinut piept doar in primul set austriacului, dupa care a cedat aproape complet. Thiem a reusit nu mai putin de 38 de winners (Djokovic doar 18) si a comis 28 de erori nefortate, fata de 35 cate a avut sarbul. In semifinale, Dominic Thiem, cap de serie nr. 6, va juca impotriva spaniolului Rafael Nadal, nr. 4 mondial.

author avatar
Catalin Dumitrescu
343 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger