AcasăSPORTSimona Halep: o sa lucram impreuna

Simona Halep: o sa lucram impreuna

Merge pe mana lui Thierry van Cleemput

In sfarsit, Simona s-a hotarat in porivinta antrenorului si a anuntat ca inceput colaborarea cu belgianul Thierry van Cleemput. Halep  ocupa in continuare locul al treilea in clasamentul mondial al jucatoarelor profesioniste de tenis (WTA), in care Romania are doar patru reprezentante in Top 100.

Merge pe mana lui Thierry van Cleemput

„A fost foarte bine, m-am antrenat bine. Am inceput colaborarea si o sa lucram impreuna. Sper sa fie bine. E ceva nou, ceva diferit si nu o sa fie usor, dar am incredere ca o sa fie bine. Modul de antrenament este un pic diferit, personalitatea lui e putin diferita, dar e o noua provocare pentru mine si vom vedea cum o sa fac fata”, a spus Halep inaintea plecarii spre Ostrava, acolo unde echipa de Fed Cup a Romaniei va intalni Cehia la sfarsitul saptamanii. In varsta de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost, pana de curand, antrenorul lui David Goffin.

El l-a pregatit pe numarul 1 belgian din aprilie 2014, jucatorul reusind sa ajunga in Top 10 ATP. El i-a mai pregatit pe Steve Darcis si Olivier Rochus, iar intre 2002 si 2005 a fost capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Belgiei. Simona Halep a incheiat la sfarsitul anului trecut colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. La Australian Open, Halep a mai colaborat cu Cahill, dar si cu capitanul nejucator al echipei Romaniei de Fed Cup, Florin Segarceanu. In afara de Halep si de Cirstea, care se mentine pe locul 92, toate romancele din top 300 au coborat in ierarhie in raport cu saptamana trecuta. Mihaela Buzarnescu a pierdut o pozitie si se afla pe 29, Irina Begu a coborat patru locuri si este pe 75, Ana Bogdan a iesit din top 100 dupa ce a coborat sase locuri si a ajuns pe 105, in timp ce Monica Niculescu a coborat si ea sase pozitii, fiind acum pe 106. In ceea ce priveste intalnirea cu Cehia din Fed Cup, Halep spune ca are incredere ca isi poate castiga meciurile pe care le va disputa, chiar  daca “este o sansa in plus faptul ca Petra Kvitova nu joaca in competitie”, echipa Romaniei este mai „matura” si  „merge cu mintea deschisa si cu incredere”. Partida cu detinatoarea trofeului Fed Cup se va desfasura in perioada 9-10 februarie,  in primul tur al Grupei Mondiale, la Ostrava Arena, o sala cu 6350 de locuri.

author avatar
Andrei Coman
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger