AcasăSPORTSimona Halep, invinsa de Serena Williams la Miami Open

Simona Halep, invinsa de Serena Williams la Miami Open

Drumul Simonei Halep la Miami Open s-a blocat in stavilarul Serena Williams. Romanca a cedat in semifinale dupa trei seturi, scor 2-6, 6-4, 5-7.

Spre deosebire de precedentele doua intalniri, de la Turneul Campioanelor, americanca a venit de data aceasta pregatita sa faca fata „uraganului Halep”, asa cum a fost supranumita jucatoarea noastra dupa acel uluitor 6-0, 6-2 din Singapore.
La adapostul unui serviciu absolut incredibil pentru circuitul feminin (84% procentaj),  Serena a condus tot setul 1, pe care si l-a adjudecat la doi in principal gratie break-ului realizat la 2-1 pentru ea. Mult mai concentrata si atenta la retur, Simona a dus meciul in decisiv cu un 6-4 in al doilea set, iar revenirea ei a debusolat-o pe Serena Williams. Liderul clasamentului WTA a inceput sa se certe cu toata lumea, de la arbitrul de scaun la spectatori, doua fiind nemultumirile ei: galagia creata de sustinatorii romani din tribune si challenge-urile cerute de Simona. Dupa ce a pornit ca din tun in setul 3 si a condus cu 3-0, Williams si-a pierdut serviciul fix cand se pregatea sa inchida meciul. S-a ajuns la 5-5, punct in care oboseala Simonei si forta Serenei au pus capat partidei. S-a terminat 2-6, 6-4, 5-7, iar americanii rasufla usurati: a treia jucatoare a lumii nu le-a „furat” decat un titlu in vizita ei prin State!
Pentru Simona Halep urmeaza o binemeritata pauza dupa cele doua turnee Premier Mandatory din SUA (Indian Wells si Miami Open), la care a avut rezultate extraordinare – s-a impus in California si a jucat semifinale la Key Biscayne. Cel mai probabil, constanteanca nu va participa la partida de Cupa Federatiei cu Canada, intalnire programata peste numai o saptamana, acasa la nord-americance. Este de asteptat ca Halep sa se pregateasca acum pentru sezonul pe zgura, care va debuta in Europa la finalul acestei luni. Romanca are drept obiectiv in acest an castigarea primului Grand Slam din cariera, la Roland Garros.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger