AcasăSPORTSimona Halep inca nu isi vede visul implinit: a pierdut si a...

Simona Halep inca nu isi vede visul implinit: a pierdut si a doua finala jucata la Roland Garros

Nici a doua finala jucata la Roland Garros nu a fost cu noroc: nu i-a adus Simonei primul titlu de Grand Slam din palmares

Sunt mari sanse ca Simona Halep sa nu uite niciodata ziua de 10 iunie 2017, avand in vedere ca e data la care a fost la un mare pas de reusita carierei, adica a fost foarte aproape de castigarea trofeului la Roland Garros si de accederea pe locul 1 WTA!

Nici a doua finala jucata la Roland Garros nu a fost cu noroc: nu i-a adus Simonei primul titlu de Grand Slam din palmares

Avand sustinerea mamei, a fratelui si a tatalui, aflati in trubune, la Paris, a Nadiei Comaneci, a lui Ion Tiriac, dar si a romanilor din care i-au scandat adesea numele pe parcursul infruntarii de sambata dupa-amiaza, romanca a jucat bine, in prima parte a meciului, a fost stapana pe emotii si a izbutit sa castige primul set la Roland Garros, 6-4. Adversara ei a facut, la randul sau, 6-4, in setul 2, pentru ca in decisiv sa se impuna tot Ostapenko, si tot cu 6-4.

Finala Ostapenko-Halep a inceput la 16 si 12 minute, cu Simona la serviciu. Letona a castigat primul punct al infruntarii, insa Halep a restabilit egalitatea, dupa ce a punctat pe serviciul Jelenei Ostapenko. Sustinuta intens de public in decursul urmatorului game, al treilea, romanca a servit si a castigat punctul fara emotii, ducand scorul la 1-2. Letona in varsta de 20 de ani a restabilit egalitatea pe tabela 2-2, inainte de a face break si de a prelua, din nou, conducerea. Dupa 16 minute, romanca a redus din nou diferenta, aducand scorul la 3-3, pe serviciul letonei aflate pe locul 47 mondial, inainte de a castiga si urmatorul punct, preluand conducerea in finala Roland Garros 2017, cu 4 puncte, fata de cele 3 ale adversarei.

Ostapenko a servit si a punctat, restabilind egalitatea la 4, insa Simona a obtinut urmatorul game, trecandu-si 5 puncte in dreptul numelui si apropiindu-se la un game de castigarea primului set. A urmat un game strans, pe serviciul letonei aflate pe locul 47, pe care romanca l-a incheiat cu bine, adjudecandu-si primul set. La momentul respectiv, statistica arata ca adversara romancei a avut, in cele 39 de minute de joc, 23 de greseli nefortate, in setul 1, fata de doua ale Simonei Halep.

Setul 2

Setul secund a inceput bine pentru constanteanca aflata pe locul 4 mondial, dar cu mari sanse ca, in cazul in care triumfa in finala de la roland Garros 2017, sa urce pe prima pozitie a topului WTA. Simona si-a trecut in dreptul numelui primul game, iar apoi a reusit sa faca break, conducand 0-2, inainte de a-si castiga serviciul si de a acumula 3 puncte, dupa 14 minute de joc. Letona a redus din diferenta, aducand scorul la 2-3, inainte de a restabili egalitatea 3-3. Ostapenko reuseste sa faca break, asigurandu-si de aceasta data avantajul in fata Simonei: 4-3. Romanca a reusit sa egaleze situatia, insa apoi a pierdut un game la zero, letona punctand pentru un 5-4 care o mentine in joc. Adversara Simonei a servit bine, avand trei sanse sa incheie setul in favoarea ei si sa duca infruntarea in decisiv.

Setul 3

Prima care a castigat un game in setul 3 a fost Halep, Ostapenko a egalat, pe propriul serviciu. Romanca n-a stat pe ganduri si a revenit la conducere 1-2, inainte de a castiga si un al treilea game, aducand scorul la 1-3. Sportiva din Letonia a redus diferenta, pana la 2-3, inainte de a egala 3-3 si de a face break – cu ajutorul fileului- si de a prelua conducerea intr-un moment esential al meciului: 4-3. Cu mult curaj si ajutata de serviciu, tanara in varsta de 20 de ani a facut 5-3. A fost randul romancei sa serveasca, dar Simona n-a putut face nimic pentru a salva soarta meciului, dupa setul 3, intins pe 31 de minute:6-4.

sursa foto: Facebook/Roland Garros

author avatar
Cristina Stefan
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger