AcasăSPORTSimona Halep a debutat cu dreptul la Australian Open, dar nu ea...

Simona Halep a debutat cu dreptul la Australian Open, dar nu ea a fost romanca zilei

Simona Halep, locul trei mondial, a debutat cu dreptul in tentativa ei de a-si apara sfertul de finala reusit anul trecut la Australian Open.

Desi a intrat mai greu in meciul cu italianca Karin Knapp si i-a permit acesteia sa se distanteze la 2-0, Simona a avut nevoie de numai 88 de minute pentru a se impune in minim de seturi, 6-3, 6-2.

Simona a avut de doua ori mai multe lovituri castigatoare si a profitat de dorinta italiencei de a servi constant in forta ceea ce s-a tradus in nu mai putin de sapte duble greseli.

Simona nu va avea parte de un derby romanesc in turul al doilea, Alexandra Dulgheru fiind invinsa de Jarmila Gajdosova, scor 6-3, 6-4. Australianca, viitoarea adversara a Simonei Halep, ocupa locul 62 mondial si a reusit anul acesta, pentru prima data in cariera, sa treaca de primul tur la Australian Open, desi este la a 10-a participare consecutiva.

Simona Halep si Jarmila Gajdosova nu s-au mai intalnit pana acum.

Una dintre surprizele zilei a venit din partea unei alte romance, Irina Begu. Bucuresteanca s-a impus, cu 6-4, 0-6, 6-1, impotriva nemtoaicei Angelique Kerber, locul 9 mondial si jucatoare care anul trecut si acum doi ani a ajuns pana in optimi la Melbourne.

Irina Begu

Irina a facut un meci magistral, reusind 39 de lovituri castigatoare si impunandu-se in aproape doua ore de joc. Pentru Irina urmeaza un meci cel putin interesant cu Katerina Siniakova (Cehia), care a trecut, 6-2, 7-5, de rusoaica Elena Vesnina.

Daca Irina Begu ocupa locul 42 mondial, Siniakova se afla pe locul 81 mondial, desi inca nu a implinit 19 ani. Irina are de luat o revansa dupa ce cehoaica a invins-o la Shenzhen, in primul turneu al anului, scor 6-7, 6-4, 6-1.

Sorana Cirstea este a patra jucatoare din Romania care va evolua luni la Melbourne, ea urmand, practic, sa inchida programul cu meciul disputat impotriva rusoaicei Alexandra Panova.

De remarcat ca Angelique Kerber nu este singura jucatoare cap de serie care a parasit deja competitia. Svetlana Kuznetova (cap de serie numarul 27), Ana Ivanovic (favorita numarul cinci), Belinda Bencic (favorita numarul 32), Anastasia Pavliucenkova (favorita numarul 23) si Sabine Lisicki (cap de serie numarul 28) sunt alte jucatoare de top care au parasit competitia inca din prima zi.

La masculin favoritii au fost mai siguri pe ei, doar Tommy Robredo, cap de serie numarul 15, parasind competitia din cauza unei accidentari.

author avatar
Cristi Ionita
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger