AcasăSPORTSilviu Olteanu se bate pentru titlul mondial IBF

Silviu Olteanu se bate pentru titlul mondial IBF

Silviu Olteanu poate deveni al cincilea boxer roman campion mondial de box, dupa Bute, Doroftei, Leu si Diaconu

Pugilistul constantean are sansa sa devina, pe 19 octombrie, la Leipzig, al cincilea boxer din istoria Romaniei ce cucereste un titlu mondial la profesionisti.

Silviu Olteanu poate deveni al cincilea boxer roman campion mondial de box, dupa Bute, Doroftei, Leu si Diaconu

Dezamagit de lipsa de sanse avute in tara sa natala, Silviu Olteanu a plecat in Spania, la cules de capsuni, in 2003, iar primii doi ani petrecuti in Peninsula Iberica au fost un chin pentru boxer. Abia din 2005, Silviu a fost descoperit de un impresar local, remarcat pentru forta pe care o are in brate, desi este un tip foarte scund (1,58 metri inaltime), si i s-a oferit sansa de a debuta la profesionisti. Desi a pierdut primele trei meciuri din cariera la decizie, Silviu si-a vazut in continuare de treaba, a pus victorie peste victorie, si anul acesta a devenit challenger obligatoriu la centura de campion mondial la categoria musca, in versiunea IBF, detinuta de sud-africanul Moruti Mthalane. Confruntarea, prevazuta a avea loc pe 19 octombrie, la Leipzig, in undercardul galei al carei main-event este disputa dintre Robert Stieglitz si nigerianul Isaac Ekpo, este una extrem de dificila pentru Silviu Olteanu. Pugilistul constantean, in varsta de 35 de ani, va avea in fata un adversar mult mai bine cotat. Mthalane are 29 de victorii, din 31 de meciuri, si de cand a devenit campion mondial, in noiembrie 2009, a obtinut victorii numai prin knock-out.

In plus, sudafricanul are si avantajul alonjei, fiind cu 10 centimetri mai inalt decat sportivul roman. Totusi, Silviu Olteanu stie ca aceasta ar putea fi ultima sa sansa la o centura de campion mondial si este dispus sa moara de gat cu adversarul, in ring, pentru a pleca acasa cu stralucitorul trofeu. Constanteanul s-a mai batut o data pentru o centura de campion mondial, in decembrie 2010, cand a pierdut in fata japonezului Daiki Kameda, pe terenul acestuia, in urma unei decizii extrem de controversate.

author avatar
Cristi Ionita
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger