AcasăSPORTSi-a vandut masina ca sa ajunga la Olimpiada

Si-a vandut masina ca sa ajunga la Olimpiada

Forough Abbasi pare ca se bucura din plin de prezenta la Olimpiada

Rusia gazduieste Jocurile Olimpice de iarna la Soci, insa pentru multi sportivi deplasarea in statiunea de la Marea Neagra a reprezentat un considerabil efort financiar.

Forough Abbasi pare ca se bucura din plin de prezenta la Olimpiada
Edith Miklos a preferat sa concureze pentru Ungaria la Soci

Este si cazul schioarei Forough Abbasi (20 de ani), nevoita sa renunte la autoturismul personal ca sa poata ajunge la Olimpiada si sa concureze pentru Iran! Pare incredibil, dar autoritatile din Teheran n-au sprijinit-o absolut deloc; de fapt, sustine Forough, „lumea nici nu stie c-am ajuns in Rusia, unde concurez la schi alpin”. Cu 6.000 de euro, bani incasati pe masina, iranianca si-a platit singura pregatirea, deplasarea si echipamentul pentru Soci. Chiar si dezamagita de forurile sportive nationale, Forough Abbasi se declara mandra sa poarte steagul Iranului la Olimpiada: „Nu s-a investit in noi, sportivii care suntem prezenti in Rusia, nici macar 1% cat s-a investit in lotul care a participat acum doi ani la Londra (n.n. – Jocurile Olimpice de vara). In tara, federatia de schi n-are nici macar o pista a ei pentru antrenamentele schiorilor. Sunt lucruri care te demoralizeaza, intr-adevar, dar eu am trecut peste ele si ma concentrez doar pe ce am de facut in concursuri”.

In acelasi timp, COSR este zguduit de gestul schioarei Edith Miklos, care, dupa ani de pregatire si concursuri disputate sub tricolor romanesc, a ascultat glasul inimii, trecand cu arme, cunostinte si bagaje in tabara maghiara! Si in povestea lui Edith exista o masina, pe care, insa, sportiva n-a vandut-o, ci a primit-o din partea federatiei romane de specialitate; „era singura sportiva din Romania care avea masina de serviciu, cadou de la federatie!”, a dezvaluit secretarul general al FR Schi si Biatlon.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger