AcasăSPORTSezonul viitor ar putea avea doar 15 cluburi la start. Liga 1...

Sezonul viitor ar putea avea doar 15 cluburi la start. Liga 1 intra la apa

Dumitru Dragomir poate conduce o Liga redusa numeric

Trei cluburi nu au primit licenta pentru editia urmatoare de campionat. In cazul in care Comitetul Executiv al FRF nu intervine astazi, Liga 1 va lua startul, in august, cu mai putine echipe decat in mod normal.

Mircea Sandu are puterea sa schimbe decizia Comisiei de Licentiere

Rapid, CS Severin si „U” Cluj vor ataca la TAS decizia Comisiei de Licentiere, insa sperantele stau mai degraba in Mircea Sandu decat in judecatorii de la Lausanne. Presat de Dumitru Dragomir, dar si de gigantul „RCS/RDS”, care a platit 100 de milioane de euro pentru drepturile tv ale unui campionat cu 18 formatii, presedintele Federatiei poate aduce izbavirea pentru cele trei cluburi. In cazul in care, astazi, „Nasul” nu se va referi deloc la cazurile Rapidului, Severinului si Universitatii Cluj in sedinta Comitetului Executiv, atunci soarta celor trei cluburi este stabilita, pe toate le asteapta retrogradarea in Liga 2! Mesaj deloc incurajator dinspre FRF. Pe site-ul oficial, s-a facut urmatoarea precizare: „Comitetul Executiv al FRF nu are atributii in ceea ce priveste sistemul de licentiere a cluburilor”!

Sistem competitional cu play-off si play-out

Dumitru Dragomir poate conduce o Liga redusa numeric

Ca sa impace si DigiSportul, care pierde din audienta prin retrogradarea Rapidului, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sunt pregatiti sa modifice sistemul competitional in Liga 1. Astfel, campioana si formatiile participante in cupele europene vor fi stabilite dupa disputarea unui play-off, situatie similara si pentru stabilirea echipelor care vor retrograda. Ce castiga DigiSport? In primul rand, patru derby-uri Steaua – Dinamo pe an, aspect deloc de neglijat tinand cont de interesul pe care il genereaza un astfel de meci. Apoi, evident, vor fi mai multe partide de transmis in direct.

Cu ochii pe CS Severin

Aflata momentan pe locul 15 in clasament, dar cu un program mai bun decat Concordia Chiajna, CS Severin poate iesi din plutonul formatiilor retrogradate pe linie de clasament. Ceea ce inseamna ca gruparea mehedinteana va ajunge, alaturi de Rapid si „U” Cluj, in Liga 2 si nu va fi inlocuita de nicio formatie din esalonul secund, regulamentul interzicand acest lucru. In acest caz, campionatul viitor va avea la start doar 15 cluburi, situatie ingrata pentru LPF!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger